logo
TEMP
TEMP
Adidas
Adizero Boston 12
– Adidas Boston 12 overrasket meg veldig. Jeg var fan av den forgjengeren, men synes at den ble litt for fast til hyppig bruk. Den nye versjon har derimot blitt en løpesko jeg bruker ofte. Det jeg liker aller mest med skoen er at den kan brukes til alle typer økter – en skikkelig allrounder. Den er skånsom, rask og sitter veldig godt på foten. Det er en sko som kan gjøre alt. Det nye Lightstrike 2.0 skummet er mykere og gir en mer behagelig følelse under fot, samt merker man responsen gjennom Lightstrike Pro og den nye utformingen av Energyrods 2.0. Hurtige langturer er en fryd på denne, og for mange kan det også være en fin konkurransesko. Skal man på ferie eller trenger en sko til å dekke flere områder i rotasjonen, så kan jeg virkelig anbefale denne. Den dekker et behov i min rotasjon som jeg har sett etter lenge. Både skånsom og rask, til en rimelig pris.
TEMP
Magnus Sletten
26 år, Löplabbet Bergen.
Løper 5-7 ganger i uken
Det jeg liker alle mest med skoen er at den kan brukes til alle typer økter – en skikkelig allrounder
TEMP
Hoka
Mach X
– Hoka Mach X er en symfoni av komfort og hastighet med en myk overdel uten irriterende sømmer. Det er dog i mellomsålen magien skjer. Her finner vi det samme skummet som i deres Rocket X2, samt en yttersåle som kan gjøre jobben på grus, som på asfalt. Av andre sko vi har tilgjengelige er det Asics Superblast og New Balance FuelCell Supercomp Trainer som kommer til tankene, der Mach X er en knepp nærmere førstnevnte enn sistnevnte. For min egen del har det gjennom testperioden blitt en sko jeg når etter oftere og oftere. Den gjør de lette rolige turene mer behagelig og har nok respons til å gjøre jobbet på noen raskere drag og kilometer også. Rockeren er ikke veldig fremoverlent og minner om en Puma Deviate Nitro 2, men med mer sprett i steget. Hoka Mach X er en sko for den erfarne løperen som vet hva en vil ha, eller for løperen som ønsker å prøve en sko med superskum og plate, men som har en lengre holdbarhet enn konkurranseskoene. Med Mach X gjør Hoka store klyv opp til de andre aktørene som tidligere har vært noen knepp bedre når det kommer til sko med plate.
TEMP
Andreas Jonassen
27 år, Löplabbet Majorstuen.
Amatør innenfor halvmaraton og maraton segmentet, løper 4-6 ganger i uka.
Hoka Mach X er en symfoni av komfort og hastighet.
TEMP
Asics
Gel-Kayano 30
– Asics Gel-Kayano 30 er en oppgradert versjon av en klassiker som har klart å kombinere støtdemping og stabilitet på en ypperlig måte. Denne jubileumsversjonen tar et steg i retning av maksimalistene på markedet og leverer en sko som appellerer til både ferske og erfarne løpere. Asics Gel-Kayano 30 er ideell for rolige løpeturer på grus eller asfalt, enten det er korte eller lange distanser. Den gode stabiliteten og støtdempingen gjør den til et godt valg for løpere som ønsker komfort og stabilitet på dager hvor muskulaturen føles litt sliten. Med sin økte stackhøyde på 4 mm og det kjente FF Blast+-materialet fungerer Gel-Kayano 30 som et godt supplement til de raskere modellene i skoskapet ditt. Når det gjelder komfort, treffer Asics blink med Gel-Kayano 30. Overdelen er designet med tanke på å gi løperen maksimal komfort. Den er sømløs og gir en romslig passform over vristen og forfoten, samtidig som hælen sitter godt i hælkappen. Dette bidrar til en behagelig løpeopplevelse uten irritasjon eller gnagsår. Gel-Kayano 30 er et godt tilskudd til skoparken, og gir meg et trygt og komfortabelt alternativ på dager hvor jeg ønsker litt ekstra støtte og støtdemping.
TEMP
Joakim Marthinsen
27 år, Löplabbet Majorstuen
Mosjonist, løper 5-7 ganger i uka. Trener mot halvmaraton.
Når det gjelder komfort, treffer Asics blink med Gel-Kayano 30
TEMP
New Balance
FuelCell Supercomp Trainer v2
– Etter suksessen fra New Balance med modellen FuelCell Supercomp Trainer i fjor kommer nå versjon 2. SuperComp Trainer v2 får en stor oppdatering i henhold til vekt og en mer tradisjon overdelsmesh. Vekten går ned til 275 gram for US 9 til herre og kommer med et lavere dropp til 6 mm fra 8 mm tidligere. Overdelen er endret fra en hel sokk-konstruksjon til en mer åpen og for noen, et lettere innsteg. Dette kan passe godt for de med en høy vrist. Materialet, Engineered mesh gir en lett og god passform, men også noe mer støtte til foten. Mellomsålen er som forrige versjon i FuelCell foam, men i en litt fastere utgave. Energyarc-karbonplaten og en god avrunding fremme i skoen sørger for en snerten og smidig stegavikling. Dette er en allsidig og moderne mengdesko som kan brukes av mange løpere, også til intervall/tempoøkter og konkurranser, spesielt lengre distanser opp til maraton.
TEMP
Ole-Anders Syversen
31 år, Löplabbet Majorstuen.
Løper 5-7 ganger i uka, trener mot maraton.
Dette er en allsidig og moderne mengdesko som kan brukes av mange løpere
TEMP
Altra
Vanish Tempo
– Nå snakker vi! Masse komfort og rikelig med respons. Første gang jeg løp med Vanish Tempo, løp jeg 30 km. Jeg kjente med en gang jeg satte foten i skoen at dette funker. Myk og komfortabel følelse, lett på foten, og når jeg tok noen lette løpesteg, kjente jeg effekten fra en svært god såle. Responsivt sålemateriale i form av EgoPro. Altra sin tighteste passform, og nok slitegummi i yttersålen. Her er en sko jeg kommer til å dra frem på mange løpeturer i tiden fremover. Og jeg mener de vil fungere like godt både på lange rolige økter som på korte raske. Denne skoen kommer uten noen form for innebygd plate, men EgoPro- materiale gir likevel en god effekt. Som alltid fra Altra har denne modellen null dropp. Skoens oppbygning og en behagelig rocker-form, gjør at jeg tror mange ulike bein vil få stor glede av disse. Det er smart å ha en slik flat sko, uten plate, som styrker leggene. Dette i en tid der vi er blitt veldig vant til og bortskjemt med ulike typer plate-avstivinger. Her gjør du jobben selv og det funker som bare rakkern!
TEMP
Anders Tettli Rennemo
34 år, Löplabbet Sandnes
Løper 1-4 ganger i uka.
Nå snakker vi! Masse komfort og rikelig med respons.
TEMP
Topo
Phantom 3
– Å teste Topo Phantom 3 har vært en komfortabel reise. For det handler om komfort. Med ny overdel i behagelig engineered mesh, med nytt og mykere ZipFoam-skum, og med et forbedret innsteg, er dette en sko som forsvinner på foten. Det er mykt og komfortabelt rundt hele foten. Snøring og låsing av fot gjøres jevnt , hælkappen låser hælen akkurat slik den skal, den breie tåboksen gjør at tærne får godt spillerom samtidig som midt­foten smalner nok inn til at foten sitter godt i skoen. Man får følelsen av at dette er en balansert løpesko. Jeg har løpt aller mest rolige, og lengre turer med Phantom 3, for det er der den trives best. I rolig tempo. Med det nye og mykere ZipFoamet, som ligger øverst mot fotbladet, så cruiser man fint på løpeturene. Det er en antydning til rocker i forfoten, men man kjenner ikke effekten av denne her som gjerne gjør i mer aggressive platesko. Det er god fleks i forfoten og man kjenner at man bruker føtter og legger mer aktivt i disse enn i for eksempel de overnevnte plateskoene. Og med ekstra god plass i tåboksen vil man jobbe godt med føttene helt inn til frasparket. Phantom 3, må også nevnes, er blitt den stødigste av de tre versjonene av denne modellen. Den er noe breiere i midtsålen, slik at man står godt og stødig gjennom steget i denne. Synes også at torsjonsstivheten i midtfoten er til det bedre i versjon 3. Dette er en sko som man trygt kan samle kilometer i, og til dager der man setter ned tempoet litt, eller der man ønsker at føtter skal jobbe mer naturlig.
TEMP
Christian Gjæraker
41 år, Löplabbet Oslo sentrum
Mosjonist.
Dette er en sko som man trygt kan samle kilometer i.
TEMP
Nike
ZoomX Vaporfly Next% 3
– Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 er en lett konkurransesko jeg finner fram når jeg virkelig ønsker å løpe fort, enten på raske intervalløkter eller gateløp. Jeg bruker løping aktivt som en del av langrennstreningen i sommerhalvåret, og for meg er komfort og støtdemping viktig for å tåle løping i høy fart. Dette gir Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 meg! Med sin lave vekt, pustende overdel i Flyknit mesh og myke skum er skoen veldig komfortabel, og det føles nærmest som å ikke ha noe på foten. Det populære ZoomX-skummet kombinert med en kurvet karbonplate gjør skoen godt dempet, responsiv og hjelper deg merkbart i stegavviklingen. Sammenlignet med forgjengeren har skoen blitt enda lettere, fått bedre grep og er noe bredere i tåboksen. En ny konstruksjon i hælen gjør også skoen mer stabil. Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 passer for deg som er glad i fart og ønsker en lettvekter som kombinerer respons og komfort.
TEMP
Maria Hartz Melling
20 år, Löplabbet Drammen
Rekruttlandslagsløper i langrenn, løper
...for deg som er glad i fart og ønsker en lettvekter som kombinerer respons og komfort
TEMP
Puma
Deviate Nitro Elite 2
– Puma Deviate Nitro Elite 2 er en meget anvendelig sko. Den blir definert som en konkurransesko, men jeg bruker den også til trening, både på hurtige og rolige turer på rundt 10 km. Har også brukt den på Holmenkollsstafetten, 1810 m nedover fra Besserud, og den føltes god på både demping og stabilitet. Karbonplaten gir et løft i stegavviklingen samtidig som den ikke er for stiv. Skummet i sålen demper godt og jeg opplever at den gir god respons. Rockeren hjelper meg å holde farten oppe, og gjør det lettere for meg å lande på forfot. Det i kombinasjon med platen gjør det lett å opprettholde stegfrekvensen. Overdelen er myk og komfortabel, og passformen passer min fot godt. Den er ikke av de bredeste skoene jeg har, men allikevel så kjennes den ikke for stram. Materialet puster godt. Polstringen over helen holder foten godt på plass i skoen, uten at den gnager. Yttersålen tåler også litt grusvei, så den har også blitt brukt på stigningsløp på skogsbilvei i marka. Dette er en løpesko jeg kan anbefale til alle former for trening og konkurranser.
TEMP
Nils Valland
50 år, logistikksjef Löplabbet Norge
Mosjonist, løper 2-3 ganger i uken.
Dette er en løpesko jeg kan anbefale til alle former for trening og konkurranser.
TEMP
Brooks
Catamount 3
– Jeg var på jakt etter en terrengsko med godt grep, god løpsfølelse og nok demping til å tåle lengre parti med asfalt. Brooks Catamount 2 med god passform på min litt over gjennomsnittet brede fot ble som hånd i hanske! Likevel er den ikke for brei til en normalt bred fot og man sklir på ingen måte inni skoen. Den oppleves som en lett, morsom og trygg sko. Den svarer utrolig godt på asfalt og grus og frister til fart, mens når du kommer ut i terrenget har den god kontakt med underlaget og sitter godt på berg og røtter. Etter flere halvlange turer på variert underlag fikk den seg en ordentlig test i et lengre fjelløp med krevende forhold. Selv i teknisk terreng har du god kontroll på hvor du er. Dempingen var mer enn god nok og grepet var overraskende godt selv i svært gjørmete områder, på tross av korte knaster, og løpsopplevelsen var fantastisk. Dette blir en fast følgesvenn på lange turer i fjellet fremover!
TEMP
Ingvil Haldorsen
29 år, Löplabbet Nesttun.
Mosjonist. Løper 2-4 ganger i uka.
Dette blir en fast følgesvenn på lange turer i fjellet fremover!
TEMP
Saucony
Endorphin Edge
– Da tiden kom for å skifte ut de gamle terrengskoene var jeg klar for å prøve noe nytt og spennende. Mine kriterier: god passform, god demping og kanskje det viktigste; en sko som vil gjøre løpeturen mest mulig morsom. Alt dette og mer til fant jeg i Saucony Endorphin Edge. Modellen sitter svært godt på foten. Overdelen i lettvekt-mesh er behagelig og tåboksen er romslig. Lissene strammer godt, så skoen sitter tett rundt hælbenet. Forskjellen fra mer tradisjonelle terrengsko er at skoen er avstivet med en ¾ carbitex plate og superskummet i mellomsålen, PWRRUN PB, som man også finner i flere av asfalt­modellene i Endorphin-serien. Kjennetegnet for dette skummet er at det er lett i vekt, gir god demping og god energiretur. Ved første løpetur kom umiddelbart den gode løpsfølelsen og man finner lett flyten. Stegavviklingen kjennes smidig, og kombinasjonen av superskum i mellomsålen og karbonplate gir svært god respons på grusveier og på stiene. Dette er først og fremst ikke en sko for det mest tekniske terrenget for den med skjøre ankler, da det lette mellomskummet og såletykkelsen på skoen kan påvirke stabiliteten. Jeg ble positivt overrasket over grepet. Yttersålen oppleves slitesterk, og knottene sitter godt på både røtter og stein når man kommer over partier med mer utfordrende terreng. Saucony Endorphin Edge er først og fremst en lett og morsom terreng­sko som passer til de litt raskere turene. Den kommer til sin rett og gir best respons på grusveier og plane stier. Den gode dempingen gjør også at dette er et godt alternativ for lengre ultradistanser.
TEMP
Ivar Huseby
36 år, Löplabbet Tønsberg
Mosjonist og overskuddsløper, løper 2-3 ganger i uka.
Eureka – for en løpsfølelse!
TEMP
The North Face
Summit Vectiv Sky
– The North Face kom inn som et nytt og spennende skomerke blandt våre terrengsko i fjor. Årets Summit Vectiv Sky er en sko med ei stiv karbonplate og en rocker som gjør at det er lett å øke tempoet. Du merker stor forskjell i respons fra skoene i forhold til andre terrengsko uten plate. Spesielt når underlaget er hardtrampet er responsen veldig god. På de mykeste stiene og i myr oppleves den mer som en vanlig terrengsko. Grepet på skoene har jeg dessverre ikke fått testet skikkelig under våte forhold da testukene har vært ganske tørre på Sørlandet, men min erfaring med andre terrengsko fra The North Face tilsier ett godt grep. Summit Vectiv Sky er store i størrelsene så regn med at du må gå ned ½ -1 størrelse i forhold til andre løpesko. Liker du å øke tempoet på varierte stier og på grusveier kan The North Face Summit Vectiv Sky være skoen for deg.
TEMP
Jack Bjørnsen
65 år, Löplabbet Kristiansand.
Aktiv orienteringsløper, løper 3-4 ganger i uka.
Du merker stor forskjell i respons fra skoene i forhold til andre terrengsko uten plate.
TEMP
Inov-8
Trailfly G270 2
- Inov-8 Trailfly G 270 kom til oss i 2022 og nå kommer den i en forbedret versjon. Det er overdelen som mest endret med en bedre passform rundt midtfoten og mer komfortabel enn forgjengeren. Den er lett, har en lav profil i mellomsålen og godt grep i terrenget. Et godt valg hvis du vil ha god kontakt med underlaget når tempoet skal opp i fjellet. POWERFLOW MAX-skummet i mellomsålen gir en god kombinasjon av støtdemping og fasthet. Dette, sammen med yttersålen av Graphene som er slitesterkt og gir godt grep, gjør at skoen føles stabil i teknisk terreng selv når farten settes opp. Designet på gummielementene på overdelen og i pløsen i versjon 2 gjør at skoen kommer tettere rundt min smale midtfot, mens dens relative brede lest ellers gjør at den er veldig komfortabel på og sitter bra på foten selv i varierende og teknisk terreng. Det er fint å kunne bevege og bruke tærne aktivt uten ubehagelig press på foten. Jeg synes det har vært gøyest å løpe med den på fjellet og grusvei, men den tåler også kortere strekk på asfalt til og fra stien. Vil du fly over bakker og berg er Inov-8 Trailfly G 270 v2 noe du må prøve!
TEMP
Christina Linde
52 år, Löplabbet Bergen
Løper ca 5 ganger i uka.
Vil du fly over bakker og berg er Inov-8 Trailfly G 270 v2 noe du må prøve!
TEMP
VJ
Ultra 2
– VJ er ekstremt dyktige på å levere godt grep og slitesterke sko. Ultra 2 er intet unntak. Dette er en sko du kan stole på med tanke på grep. Den har VJ bredeste passform og passer min mellomfot godt. Den robuste overdelen med Kevlar og nylon kjentes litt stiv ut i starten, men etter to-tre løpeturer er det vanskelig å velge en annen sko fordi VJ Ultra 2 sitter perfekt på foten. VJ Ultra 2 er godt dempet og passer bra til lange turer i variert terreng. Dempingen og det at den ikke har så markante knotter gjør at den også egner seg i lysløypa hvor det er hardere underlag, samt transportstrekker på asfalt og grus. Jeg bruker den vel så ofte på fjellet, som på rolige turer i skogen her hjemme på blå-sti. Yttersålen i Butyl-gummi gir meget godt grep på våte steiner og røtter. VJ Ultra 2 er ikke blant de letteste terrengskoene, men fordi den sitter så bra på foten så oppleves den ikke som en tung løpesko. Løper du på variert skogsunderlag er dette en terrengsko du bør prøve!
TEMP
Hanne Gulbransen
44 år, butikksjef Löplabbet Ski
Mosjonist.
Vanskelig å velge en annen sko fra skapet fordi VJ Ultra 2 sitter perfekt på foten.
Alt om løpesko
med Henrik og Tor
henrik
henrik