logo
TEMP
TEMP
Hoka
Skyward X
– Hoka Skyward X er en av de mest spennende skonyhetene denne sesongen, med sin uslåelige kombinasjon av demping, respons og komfort. Overdelen gir en stabil og komfortabel løpsopplevelse, samtidig som skoen sitter godt på foten. Likevel er det mellomsålen som virkelig gir skoen unike kvaliteter. I tillegg til å være en godt dempet sko, har modellen fått en karbonplate, som sammen med en aggressiv rocker gjør denne skoen til en komplett treningsko for både langturer og litt raskere økter. Min erfaring etter noen økter på Hoka Skyward X er at det er en fleksibel karbonsko, som fungerer aller best for rolige langturer og tempoøkter med litt høyere fart. På grunn av det responsive skummet og platen brukte jeg den også på noen terskeløkter. Her fungerte den best på de litt lengre dragene. Dette er en sko som passer for den erfarne løperen så vel som nybegynnere, som er ute etter en allsidig mengdesko til asfalt, tredemølle og grus
TEMP
LINE Maltun Helland
23 år, Löplabbet Oslo sentrum.
Tidligere aktiv utøver, løper 4-5 ganger i uken.
Dette er en sko som passer for den erfarne løperen så vel som nybegynnere.
TEMP
Saucony
Endorphin Speed 4
– Saucony har truffet godt med Endorphin Speed og modellen har favnet bredt som en lett treningsko som kan brukes til alt. At tidligere Endorphin Speed-versjoner har vært en favoritt hos oss ansatte på Löplabbet er heller ingen hemmelighet. Versjon 4 har gjennomgått noen oppgradering og nå fått et mer moderne utseende. Tross 5 gram tyngre enn sin forgjenger, er denne skoen raskere enn hva den ser ut. Overdelen har et behagelig to-lags Zonal Engineered mesh som puster godt. Skoen er svært behagelig på foten og med 5 mm breiere midtsåle vil nok mange løpere like denne på foten. Yttersålen oppleves som robust og jeg føler den gir bedre grep på våte overflater sammenlignet med tidligere versjoner. Denne skoen tåler fortsatt mange kilometer, som er et stort pluss. Nylonplaten er noe stivere enn tidligere plater, da den har fått tre forsterkningsfingre i midten som bidrar til økt torsjonsstivhet. Platen er også vingeformet som bidrar til mer stabilitet i skoen. Dette merkes spesielt rundt hælen. Mellomsålen fortsetter med PWRRun BP som før, likevel føler jeg skoen føles noe mer dempet enn tidligere versjoner. Saucony Endorphin Speed 4 opprettholder sin allsidighet og fungerer bra som både en daglig treningsko og et godt alternativ til tempotrening. Jeg blir ikke overrasket om denne blir en av folkefavorittene denne våren!
TEMP
Ivar Husby
37 år, Löplabbet Tønsberg
Mosjonist og overskuddsløper, løper 2-3 ganger i uken.
Saucony Endorphin Speed 4 opprettholder sin allsidighet.
TEMP
Brooks
Ghost Max
– Brooks Ghost har hatt en fast plass i skoskapet mitt de siste årene, jeg gledet meg derfor til å teste ut den nye Ghost Max. Det umiddelbare inntrykket når jeg tok på meg skoen var at den sitter godt på foten, som gjerne de fleste Brooks sko gjør. God og behagelig overdel, og god plass til forfoten. Når jeg begynte å løpe med den, kom den største forskjellen fra Ghost til Ghost Max fram. Denne skoen har en markant rocker som hjelper meg til en lett og smidig stegavvkling. Rockeren, sammen med den godt dempede sålen gjør dette til en super sko til rolige og lange turer. Dette er det nærmeste jeg kommer definisjonen av en skånsom sko! Skoen ble testet ute på bar asfalt etter en del løping inne på mølle i vinter og mye skigåing. Jeg blir ofte litt banka i leggene når jeg tar de første turene ute, men det slapp jeg unna nå. Ghost Max er ingen sko for raske økter, men ser du etter en god mengdesko kan denne være et veldig godt alternativ. I denne skoen kan du trygt legge igjen mange mil!
TEMP
Are Christian Terjesen
46 år, Löplabbet Drammen
Mosjonist, trener 3-4 ganger i uka. Hovedsakelig løping, men også ski og sykkel.
I denne skoen kan du trygt legge igjen mange mil!
TEMP
Topo
Atmos
– Jeg har lenge lett etter en slik sko. Den har lavt dropp, Topo’s brede tåboks, fast hælkappe og akkurat fast nok såle til rolige langturer, men likevel skånsom mot foten. Overdelen er luftig og god, så jeg har brukt den på mølle, asfalt og grus – mil etter mil. Det er en veldig god passform med smal midtfot, som gjør at skoen sitter godt selv om det er bred tåboks. Skoen er dyp, med fast hæl som gjør den ypperlig for de som bruker innleggsåler, eller har en høy fotbue. Med ZipFoam mellomsåle er den virkelig god mot foten, selv etter mange kilometer. Denne skoen kommer til å bli med på mange mil fremover, den er utrolig lett å løpe rolig i, og det er jo tross alt det vanskeligste.
TEMP
Atle Aasterud
48 år, Löplabbet Ski
Mosjonist, løper 5-6 ganger i uka.
En veldig god og bred sko til de lange turene.
TEMP
Puma
Velocity Nitro 3
– Min erfaring med Puma sine løpesko er at de sitter som støpt på foten, men Velocity Nitro 3 klarte å ta denne standarden til nye høyder. Passformen er som en klem på de riktige punktene, samtidig som man får en romslig tåboks. I denne nye utgaven av Velocity Nitro har Puma klart å ta vare på de gode egenskapene fra forgjengeren, men lagt til blant annet to millimetere tykkere NITROFOAM såle. Dette har de gjort meget rett i. Resultatet er en trygg og stabil treningspartner med gledelig støtdemping. Skoen bestod kriteriene mine med glans fra første løpetur. Modellen er som laget for rolige langturer med eksepsjonell støtte og støtdemping. Den er ikke oppe i toppen blant de raskeste løpeskoene, men fungerer ypperlig til de tempoøktene hvor man holder seg nær terskel over lengre tid. I tillegg er den flott til oppvarming før intervaller eller annen trening, og fungerer som restitusjonssko når beina trenger ekstra komfort. Økt såletykkelse og forbedret støtte begrenset ikke for løpegleden. Med mye kvalitet for pengene får man en sko som tåler godt både grusvei, asfalt og mølle som underlag. Selv er jeg mest glad i de rolige langturene så Puma sin Velocity Nitro 3 ble fort førstevalget av mengdeskoparet. Her har man rett og slett en allrounder som kombinerer komfort, støtdemping og smidighet. Dette blir en hverdagshelt med mye løpeglede fremover!
TEMP
Henriette Sophie Vik Skaten
28 år, Löplabbet Nesttun
Mosjonist, løper 4-5 ganger i uken.
Dette blir en hverdagshelt med mye løpeglede fremover!
TEMP
Nike
Air Zoom Alphafly Next% 3
– En time, femtini minutter og førti sekunder fikk Eliud Kipchoge i et par sko nesten ingen i verden hadde sett maken til en oktobermorgen i Wien 2019. Fem år senere har skoen, Nike Air Zoom Alphafly Next% 3, nå kommet i tredje utgave. De tidligere utgavene av skoene har alltid kommet til sin rett på de lengste gateløpene. Kombinasjonen responsivt mellomsålemateriale, samt luftputer, gjør at maratonfart ofte kan føles som rolig jogg. Her er tredje utgave like god som forgjengerne. Skoen har ikke lengre et opphold mellom sålen bak luftputen, som gjør at den føles mindre klumpete enn forgjengerne. Jeg får ikke lengre følelsen av å løpe med en todelt sko, ikke ulikt følelsen man får i en Vaporfly eller Metaspeed Sky+. Den nye mellomsålekonstruksjonen gjør også at skoen passer flere løpere, også de som lander lengre bak på foten og ruller gjennom steget. Materialet i den nye yttersålen har bedre grep på vått underlag. Dette kommer godt med i drikkesonene på storbymaraton med flere titalls tusen løpere. Nike Air Zoom Alphafly Next% 3 har bevart de gode sidene fra de foregående utgavene, samtidig som den nå passer enda flere løpere og føles enda bedre å løpe raskt i.
TEMP
Endre Wigaard
28 år, Löplabbet Oslo sentrum
Tidligere aktiv løper som prøver å se hvor lite man kan forfalle med 30 km i uken.
Den nye mellomsålekonstruksjonen gjør også at skoen passer flere løpere.
TEMP
Asics
Metaspeed Sky Paris
– Jeg har hatt Metaspeed Sky og Metaspeed Sky+ som en av mine favoritter innenfor konkurranseskokategorien, og denne vårens versjon skuffer heller ikke. Heller motsatt. Nå har den fått et meget spennende nytt skum, som Asics kaller for FlyteFoam Turbo+. Det har blitt et relativt mykere skum, sammenlignet med forgjengerne. Som jeg mener er til det bedre. Jeg vil også si at responsen og energireturen i skummet er meget bra, og enda et løft fra forgjengeren. Sky-serien er i utgangspunktet tenkt løperen som har et midtfot/forfot-steg, noe jeg har, og føler også Sky Paris treffer meget godt til den type isett. Platen ligger ganske likt som i forrige versjon, og man kjenner at man får virkelig brukt responsen i skummet i hele skoens lengde. Liker også at den har blitt noe breiere i mellomsålen i front. Som gir skoen bedre stabilitet gjennom stegavviklingen, nå som den er blitt mykere i skummet. Passform og snøring av sko vil man kunne kjenne igjen fra tidligere versjoner av Sky. Den aggressive rockeren er også med videre. Jeg har kjørt kortere intervaller med de på ulike underlag, samt en god del terskeløkter. De er lette på foten, og særs kontante i responsen. Da får man en rask og lettløpt sko. Sky Paris en sko jeg kommer til å bruke mye i 2024, også i gateløp. Dette er en løpesko som har et stort bruksspenn. Den er så responsiv at den fint kan brukes til raske 5 km, samtidig som den er nok dempet for maratondistansen. Absolutt en av vårens konkurransesko-nyheter som bør prøves!
TEMP
Christian Gjeraker
4o år, butikksjef Löplabbet Ullevaal.
Mosjonist.
Absolutt en av vårens konkurransesko-nyheter som bør prøves!
TEMP
New Balance
FuelCell Supercomp Elite v4
– Har løpt rundt 200 km på denne og synes dette er en solid oppdatering fra tidligere versjoner! Nytt overdelsmateriale i Fantomfit gjør at modellen sitter behagelig og sikkert rundt hæl og forfot uten å gi noe form for ubehag. 4 mm dropp og 40-32 mm såletykkelse gir mengder med beskyttelse fra underlaget. Rockeren er mer aggressiv enn på forgjengeren. Karbonplaten på Supercomp Elite er smalere, stivere og mer kurvet enn på treningsskoen Supercomp Trainer, som gir et godt spenn i steget. Platen er ruglete og litt hulet ved forfot for enda bedre energiretur. 100% PEBA-basert mellomsåleskum og en lettere karbonplate gjør at de 220 grammene føles veldig smidig. Plattformen på midtfot, med samspill fra mellomsålen er stødig til denne kategorien sko å være, så under lange løp vil en føle seg godt ivaretatt. Også ved førstegangskjøp av konkurransesko kan denne modellen være et fint alternativ. Yttersålen er godt dekket med slitegummi, samt designet for å få en avstivning i forfot. Anbefaler på det sterkeste å teste New Balance FuelCell Supercomp Elite v4 i en av våre butikker denne våren!
TEMP
Ole-Anders Syversen
31 år, Löplabbet Majorstuen.
Aktiv mosjonist, løper 4-6 dager i uken. Konkurrerer i alt fra 10 km til maraton..
Også ved førstegangskjøp av konkurransesko kan denne modellen være et fint alternativ.
TEMP
Adidas
Adizero Adios 8
– For oss som husker følelsen av å være støl i leggene etter en hard økt eller konkurranse, så er Adidas Adizero Adios et navn som vekker gode minner, en sko det har blitt satt flere verdensrekorder i opp igjennom årene. Nå har superskoene kommet og de «gammeldagse» konkurranseskoene har gått litt i glemmeboka for mange. Adidas Adizero Adios 8 har fortsatt en såletykkelse og geometri som ligner på sånn som den var i glansdagene, men med Lightstrike Pro i forfoten og Lightstrike 2.0 i hælen er både støtdemping og respons forbedret fra forløperne. Forfoten er fleksibel, det gir leggene mer stimuli og hjelper deg å vedlikeholde/forbedre leggstyrken. Gjennom mellom­sålen er det Energytorsion, som er elementer som stabiliserer skoen og avlaster fotmuskulatur. Dette er en morsom sko til raskere økter som intervaller eller sammenhengende tempo-økter. Den sitter tett på foten og innbyr til bakkekontakt og snert i steget. Hvis du synes denne skoen er for krevende å løpe med, så er det et tegn på at du bør gjøre akkurat det.
TEMP
Henrik Nordtug
37 år, Löplabbet Lade
Ung veteran.
Dette er en morsom sko til raskere økter som intervaller eller sammenhengende tempo-økter.
TEMP
VJ
Lightspeed
– Det har knyttet seg en viss spenning til den nye VJ Lightspeed. Det er ingen som bestrider at VJ-modellene har det beste grepet. Og de fleste orienteringsløpere sverger nok fortsatt til VJ fordi de sitter tett på foten og har hatt lite demping. Noen terreng- og ultraløpere har derimot begynt å utvide skoparken for å få sko med mer demping, respons og som sitter mer komfortabelt på foten. VJ Lightspeed er en helt ny terrengsko som er utviklet for lange ultraløp. Den har et SuperFOAMance mellomsåleskum og sågar en komposittplate i mellomsålen for avstivning og fremdrift. Med det sørger skoen for god støtdemping og respons. I motsetning til VJ Ultra så har den overraskende lav vekt. Den største forandringen ligger for min del i overdelen. I VJ Lightspeed har de laget en komfortabel overdel som sitter godt rundt foten med fitlock systemet. Dette vil gjøre de lange turene i terrenget mer komfortable, du merker godt den gode responsen fra komposittplaten samtidig som dempingen tar av for mye av belastningen. Nevnte jeg at de har det beste grepet fortsatt? Skoen har sydd inn såle, men kommer med såle utenom for de som ønsker det.
TEMP
Hans Olav Ystheim Undset
47 år, Löplabbet Oslo Sandnes
Aktiv ultraløper, løper 5-6 ganger i uken, mest i terrenget.
Nevnte jeg at de har det beste grepet fortsatt?
TEMP
The North Face
Summit Vectiv Sky
– The North Face kom inn som et nytt og spennende skomerke blandt våre terrengsko i fjor. Summit Vectiv Sky er en sko med en stiv karbonplate og en rocker som gjør at det er lett å øke tempoet. Du merker stor forskjell i respons fra skoene i forhold til andre terrengsko uten plate. Spesielt når underlaget er hardtrampet er responsen veldig god. På de mykeste stiene og i myr oppleves den mer som en vanlig terrengsko. Grepet på skoene har jeg dessverre ikke fått testet skikkelig under våte forhold da testukene har vært ganske tørre på Sørlandet, men min erfaring med andre terrengsko fra The North Face tilsier ett godt grep. Summit Vectiv Sky er store i størrelsene så regn med at du må gå ned ½ -1 størrelse i forhold til andre løpesko. Liker du å øke tempoet på varierte stier og på grusveier kan The North Face Summit Vectiv Sky være skoen for deg.
TEMP
Jack Bjørnsen
65 år, Löplabbet Kristansand
Aktiv orienteringsløper, løper 3-4 ganger i uken.
Du merker stor forskjell i respons fra skoene i forhold til andre terrengsko uten plate.
Testen vår
Slik finner vi riktig løpesko til deg

Vi jobber kontinuerlig med å holde oss oppdaterte på utstyr, trening og skader for løpere på alle nivåer. Vi kaller det trygg treningsglede!

Alt om løpesko
med Henrik og Tor
henrik
henrik