logo
TEMP
TEMP
Puma
Foreverrun Nitro
– Puma ForeverRun Nitro er en stabil og god allrounder som gjennom steg­avviklingen avlaster foten på en skånsom måte og legger seg i kategorien godt dempet mengdesko til de rolige løpeturene. Dette er en viktig kategori nå som karbonskoene virkelig har fått fotfeste hvor fot og legger virkelig trenger å aktiveres. Jeg har brukt denne på rolige treningsdager når puls og intensitet er lav. To typer Nitro-skum med ulik densitet i mellomsålen gir dempingen og responsen man trenger. I overdelen brukes det PWRtape materiale og foten sitter bra på foten fra hel til forfot. Utformingen av den brede sålen gjør at steget holdes stabilt gjennom hele stegavviklingen, mens den er smal i forfot som holder foten stødig på plass. Helkappen har en stabil kjerne som sitter godt rundt foten uten at det går utover løpsfølelsen. PumaGrip i undersålen er både slitesterk og sitter bra på variert underlag. Puma ForeverRun Nitro er et behagelig og skånsomt alternativ for nybegynner til den erfarne løper som trenger en avlastende sko til treningsturene.
TEMP
Ole-Anders Syversen
31 år, butikksjef Löplabbet Majorstuen.
Løper 5-7 ganger i uka, trener mot maraton.
..for nybegynner til den erfarne løper som trenger en avlastende sko til treningsturene.
TEMP
Hoka
Clifton 9
– Hoka Clifton er en kjent og kjær modell, og versjon 9 har tatt gode steg! Clifton 9 er fremdeles en utpreget mengdesko til rolige turer, men responsen har blitt vesentlig bedre. Mellomsålen har ett nytt skum, CMEVA, som gir en mer spretten følelse i frasparket. Oppgraderingene gjør skoen enda morsommere å løpe i enn det har vært tidligere. Overdelen har ingen irriterende sømmer. Midtfoten oppleves bredere og gnissingen jeg kjente i versjon 8 er ikke til stedet i Clifton 9. Jeg har testet den på rolige langturer, blandede intervaller og noen raske drag. Det er fremdeles en sko som kommer best ut når tempoet ikke er for høyt, men den har blitt en bedre allround løpesko. Overraskende god på 4-minuttersdrag, men falt litt igjennom på 1-minuttersdrag, men dette er heller ikke hvor skoen er tiltenkt. Alt i alt er dette en flott oppgradering, uten at de som har trivdes i Clifton tidligere kommer til å bli overrasket over hva de får. Har du vært skeptisk til modellen tidligere er det absolutt verdt å prøve den ut i versjon 9.
TEMP
Ingvil Haldorsen
28 år, butikksjef Löplabbet Nesttun.
Mosjonist. Løper 2-4 ganger i uka.
Har du vært skeptisk til modellen tidligere er det absolutt verdt å prøve den ut i versjon 9.
TEMP
Saucony
Triumph 20
- Av og til når man tester en sko får man den følelsen at ”denne bare må jeg ha”. En slik følelse fikk jeg av Saucony Triumph 20. Mengdeskoen Triumph 20 har gjort et byks mot å bli en fullstacket maksimalist. Som konkurranseløper på mellomdistanse løper jeg mye mengde, og setter pris på en godt dempet sko til de rolige øktene mine. Triumph 20 kom med noen endringer jeg liker godt. Skummet føles mye mer responsivt enn Triumph 19, som gjør den morsommere å løpe i, selv når farten går litt opp. Vekten er redusert med nesten 40 gram (!) selv med mer skum. Den er uten innebygget plate og passer best for løpere som ikke trenger en veldig stabil sko. Triumph 20 har massevis av komfort hele veien og kommer i tillegg både i vanlig bredde, og i wide. Dette vil sikre ekstra komfort for de bredbente. Den har blitt min favoritt-mengdesko, og er en av skoene jeg tar oftest med ut på lengre løpeturer. Den er en sikker vinner for alle som løper mye på asfalt og skåner godt mot harde underlag, men har likevel nok slitegummi til at den gjør en fin jobb på grus.
TEMP
Anders Bjørndal
27 år, Löplabbet Nesttun og Bergen.
Konkurranseløper med 9-11 økter i uken.
Den har blitt min favoritt-mengdesko, og er en av skoene jeg tar oftest med ut på lengre løpeturer.
TEMP
Asics
Gel-Nimbus 25
– Året er 2023, og Asics har endelig revitalisert en av sine mest ikoniske modeller. Asics Gel-Nimbus 25 ligner kanskje ikke så mye på tidligere versjoner av samme modell, men med de oppdateringene de har gjort har Nimbus tatt tilbake den plassen i skomarkedet som den har hatt historisk sett. For Asics Gel-Nimbus 25 er en sko lagd for komfort på de rolige løpe­turene. Først og fremst er det en veldig godt dempet modell. Med en 40 mm såletykkelse og et sålemateriale som er både mykt og stødig er det mye sko mellom deg og bakken. Rockersålen er rundet av så du kjapt kommer over foten og får en stegavvikling som krever lite av leggene. Når det kommer til passform synes jeg Asics har truffet blink her. Overdelen er elastisk og pustende uten at den blir for løs på foten. Hælkappen er godt polstret og er veldig behagelig frem mot vristen. Yttersålen er solid og tåler grus godt. Man kan trygt si at Asics Gel-Nimbus er en maksimalist, både på grunn av såletykkelsen og den myke dempingen. Jeg har trivdes veldig godt i denne, den passer for deg som vil ha en skånsom sko for de rolige øktene uten at løpsfølelsen blir kjedelig. Det tok kanskje litt tid, men når Asics først fikk ut fingeren har de gjort en grundig jobb med denne oppdateringen.
TEMP
Henrik Nordtug
36 år, butikksjef Löplabbet Lade
Ung veteran.
Asics Gel-Nimbus 25 er en sko lagd for komfort på de rolige løpeturene.
TEMP
Altra
Vanish Tempo
– Nå snakker vi! Masse komfort og rikelig med respons. Første gang jeg løp med Vanish Tempo, løp jeg 30 km. Jeg kjente med en gang jeg satte foten i skoen at dette funker. Myk og komfortabel følelse, lett på foten, og når jeg tok noen lette løpesteg, kjente jeg effekten fra en svært god såle. Responsivt sålemateriale i form av EgoPro. Altra sin tighteste passform, og nok slitegummi i yttersålen. Her er en sko jeg kommer til å dra frem på mange løpeturer i tiden fremover. Og jeg mener de vil fungere like godt både på lange rolige økter som på korte raske. Denne skoen kommer uten noen form for innebygd plate, men EgoPro- materiale gir likevel en god effekt. Som alltid fra Altra har denne modellen null dropp. Skoens oppbygning og en behagelig rocker-form, gjør at jeg tror mange ulike bein vil få stor glede av disse. Det er smart å ha en slik flat sko, uten plate, som styrker leggene. Dette i en tid der vi er blitt veldig vant til og bortskjemt med ulike typer plate-avstivinger. Her gjør du jobben selv og det funker som bare rakkern!
TEMP
Anders Tettli Rennemo
33 år, Löplabbet Sandnes
Løper 1-4 ganger i uka.
Nå snakker vi! Masse komfort og rikelig med respons.
TEMP
Brooks
Hyperion Max
– I en tid med myriader av platebaserte løpesko, er det noe deilig nostalgisk, men samtidig moderne og aktuelt, ved Hyperion Max fra Brooks. Jeg har løpt med et vell av ulike platesko de siste årene, og de mer tradisjonelle løpeskoene har dessverre samlet mer og mer støv i skohylla, før de har blitt flyttet til boden. Nå hentes de frem igjen, en etter en, da føtter og legger må utfordres mer enn de har blitt gjort de siste årene. Når jeg løper med Brooks Hyperion Max kjenner jeg at jeg blir mer bevisst på stegavviklingen, mobilserer fot og legger på en helt annen måte enn med superskoene. Terskel- og tempoøkter i flatere løpesko uten rocker og plater, som Hyperion Max, krever mer av systemet. Det er en bra ting. For at superskoene virkelig skal løfte deg frem når det skal løpes fort, ja, da argumenteres det for å trene med sko som Hyperion Max. Kroppen tilpasser seg disse belastningene. Da blir man sterkere, og man får utnyttet effekten av superskoene betydelig mer når det gjelder. Brooks Hyperion Max kan brukes både på langturer og intervaller. Den har allerede blitt en av mine favoritter i 2023, og er kanskje en av de mest høyaktuelle treningsskoene i år. Drister meg til å innføre nye emneknagger #gjørleggerogføttersterkeigjen #GLOFSI
TEMP
Christian Gjeraker
4o år, butikksjef Löplabbet Ullevaal.
Mosjonist.
Den har allerede blitt en av mine favoritter i 2023, og er kanskje en av de mest høyaktuelle treningsskoene i år.
TEMP
New Balance
Fresh Foam X More v4
– New Balance Fresh Foam X More gjenspeiler sitt navn “more” passende. Den har mer mellomsåle og mer demping enn forrige versjon, mykere løpsfølelse og en meget komfortabel passform. Mitt første inntrykk etter å ha fått skoene på føttene var å gjenkjenne den tradisjonelle gode passformen til New Balance. En rund tåboks og mellombred lest tillater føttene å legge seg til rette. Dermed får føttene mulighet til å flekse etter behov under aktivitet. More har en hælkappe som omslutter hælen mykt og på en stødig måte. Fordi hælkappen peker utover, passer den fint til de som sliter med press på akillesen. More hører til maksimalistene og kan lett sammenlignes med andre maksimalister. Denne typen sko kan man lett ta til lange og krevende løpeturer hvor man vil skåne både kropp og føtter. More har fått en ny mellomsåle av det myke og beskyttende Fresh Foam X, som er utviklet med tanke på, og hensyn til miljø. I kombinasjon med en rocker som driver steget videre passer More også til korte og raske løpeturer. Til tross for sitt store volum er skoene virkelig lettløpte. Den brede yttersålen kombinert med fast mesh og 4 mm dropp gjør FF X More til en stabil løpesko egnet til all slags trening på varierende underlag, både tredemølle, asfalt og grus.
TEMP
Viera Kudlickova
45 år, Löplabbet Ullevaal.
Mosjonist. Løper 4 ganger i uka.
New Balance Fresh Foam X More gjenspeiler sitt navn More passende.
TEMP
Adidas
Adizero Adios Pro 3
– Tredje versjon av Adidas sin supersko har fått noen virkelig gode oppgraderinger. Jeg har brukt denne skoen på trening og konkurranser opp til maraton det siste halvet året. Og dette har blitt min go-to konkurransesko for de lengre distansene. Sammenlignet med forrige utgave av denne skoen, har versjon 3 fått en stødigere base, bedre løpsfølelse og en rocker som bidrar til effektiv stegavvikling. En bredere såle og måten karbon-fingrene nå er knyttet sammen og går gjennom hele mellomsålen, gjør opplevelsen av stabilitet mye bedre. Skoen oppleves trygg på ulendt underlag som brostein og i krappe svinger. Et litt lavere dropp og en mer aggressiv forfot-rocker enn den tidligere utgaven, bidrar også til at man lettere kommer frempå og opprettholder stegfrekvensen – spesielt i lengre løp. Adidas Adizero Adios Pro 3 har beholdt den gode dempingen og responsen med Lightstrike Pro i mellomsålen, og Continental-gummi i yttersålen gir godt grep og slitestyrke på en rekke underlag. Overdelen er lett, luftig og knytingen gir en tett følelse rundt midtfoten. Skoen har litt bredde i tåboksen, som gir en komfortabel passform for lengre løp uten å svekke stabiliteten.
TEMP
Tora Husum Kristensen
24 år, assisterende butikksjef Löplabbet Oslo sentrum
Mosjonist, løper 6-8 økter i uka.
Dette har blitt min go-to konkurransesko for de lengre distansene.
TEMP
The North Face
Summit Vectiv Pro
– Dette er skoen jeg har lett etter! The North Face Summit Vectiv Pro har alt jeg ber om i en terrengsko til ultraløp og til treningsturer på en miks av sti, grus og litt asfalt. Den har en lett og godt dempet mellomsåle som gjør at jeg kan løpe lenge på den, samtidig som den har gode terreng­egenskaper. Det nye skummet i mellomsålen, kombinert med karbon­platen og måten den ruller gjennom steget på, gir en super løpsfølelse på partier med hardt underlag. Selv om skoen er godt dempet med en høy såle, til terrengsko å være, opplever jeg den som ganske stabil i terrenget. Den overrasker meg med å gi en fin kontakt med underlaget i forhold til sålehøyden, men det er en sko jeg setter ned farten på i de mest tekniske partiene. Yttersålen består av myk gummi som sitter skikkelig godt på vått fjell og steiner, og gir meg en trygg følelse av å kunne stole på grepet. Mønsteret på yttersålen har 3,5 mm knotter. Det er nok til å gi et bra grep i mykt underlag, samtidig som knottene unngår å kjennes for mye gjennom sålen på strekk med hardt underlag. Overdelen holder foten veldig godt på plass både i hælen og i mellomfot og er romslig i forfoten. Jeg synes The North Face Summit Vectiv Pro er en knallbra utvikling fra tidligere Vectiv-modeller. Den har beholdt de gode egenskapene og har forbedret stabilitet, passform og løpsfølelse. Resultatet er en sko som balanserer fart og løpsfølelse fra asfaltløpenes supersko med supert grep og terrengskoegenskaper. Denne blir med meg på årets ultraløp.
TEMP
Charlotte Aspholm
48 år, Löplabbet Kristiansand
Ultraløper.
Denne blir med meg på årets ultraløp.
TEMP
Topo
TMN Racer 2
– Dette er en sko med god og bred tåboks, god passform i mellomfot og hæl som gjør at den sitter godt på foten. Den har meget godt grep på det meste av underlag, både vått og tørt da den er satt opp med Vibram MegaGrip såle. Topo MTN Racer 2 fungerer også godt på snø og jeg har brukt de mye på vinteren, da de har en vannavstøtende mesh som også puster godt. Jeg har enormt god følelse med underlaget i disse skoene og med Zip Foam-skum i mellomsålen som gir god demping, egner de seg også godt til transportløping på grus og tidvis asfalt. Jeg har brukt de i fjelløp og har vært veldig fornøyd. Topo MTN Racer 2 er en allsidig løpesko for terrenget. Godt egnet til både trening og konkurranse. Min go to-sko for skog, fjell og snø
TEMP
Cathrine Lorentzen
44 år, Löplabbet Strømmen
Ivrig mosjonist og ultraløper.
TEMP
Inov-8
Trailfly G270 2
- Inov-8 Trailfly G 270 kom til oss i 2022 og nå kommer den i en forbedret versjon. Det er overdelen som mest endret med en bedre passform rundt midtfoten og mer komfortabel enn forgjengeren. Den er lett, har en lav profil i mellomsålen og godt grep i terrenget. Et godt valg hvis du vil ha god kontakt med underlaget når tempoet skal opp i fjellet. POWERFLOW MAX-skummet i mellomsålen gir en god kombinasjon av støtdemping og fasthet. Dette, sammen med yttersålen av Graphene som er slitesterkt og gir godt grep, gjør at skoen føles stabil i teknisk terreng selv når farten settes opp. Designet på gummielementene på overdelen og i pløsen i versjon 2 gjør at skoen kommer tettere rundt min smale midtfot, mens dens relative brede lest ellers gjør at den er veldig komfortabel på og sitter bra på foten selv i varierende og teknisk terreng. Det er fint å kunne bevege og bruke tærne aktivt uten ubehagelig press på foten. Jeg synes det har vært gøyest å løpe med den på fjellet og grusvei, men den tåler også kortere strekk på asfalt til og fra stien. Vil du fly over bakker og berg er Inov-8 Trailfly G 270 v2 noe du må prøve!
TEMP
Christina Linde
52 år, Löplabbet Bergen
Løper ca 5 ganger i uka.
Vil du fly over bakker og berg er Inov-8 Trailfly G 270 v2 noe du må prøve!
TEMP
VJ
Ultra 2
– VJ er ekstremt dyktige på å levere godt grep og slitesterke sko. Ultra 2 er intet unntak. Dette er en sko du kan stole på med tanke på grep. Den har VJ bredeste passform og passer min mellomfot godt. Den robuste overdelen med Kevlar og nylon kjentes litt stiv ut i starten, men etter to-tre løpeturer er det vanskelig å velge en annen sko fordi VJ Ultra 2 sitter perfekt på foten. VJ Ultra 2 er godt dempet og passer bra til lange turer i variert terreng. Dempingen og det at den ikke har så markante knotter gjør at den også egner seg i lysløypa hvor det er hardere underlag, samt transportstrekker på asfalt og grus. Jeg bruker den vel så ofte på fjellet, som på rolige turer i skogen her hjemme på blå-sti. Yttersålen i Butyl-gummi gir meget godt grep på våte steiner og røtter. VJ Ultra 2 er ikke blant de letteste terrengskoene, men fordi den sitter så bra på foten så oppleves den ikke som en tung løpesko. Løper du på variert skogsunderlag er dette en terrengsko du bør prøve!
TEMP
Hanne Gulbransen
44 år, butikksjef Löplabbet Ski
Mosjonist.
TEMP
Drikke og ernæring på lange løp

Det er mer enn økter gjennomført og kilometer løpt som er viktig for en god opplevelse på lange løp.

Les saken
Alt om løpesko
med Henrik og Tor
henrik
henrik