logo
TEMP
Vi i Löplabbet tar ikke lett på å anbefale sko, det er tross alt det vi brenner for! Derfor tar vi oss også tid til å snakke med deg om treningsvanene dine, erfaringen din, om du har vært skadet, om du trener styrketrening og hvordan du liker at en sko skal være. Deretter tar vi en nærmere titt på føttene dine og lar deg løpe på tredemølla mens vi filmer steget ditt, slik at vi kan gi deg best mulige råd.

Dine vaner og behov

Når du møter en av våre ansatte i butikken, vil han eller hun gjerne vite hva slags løper du er. Svarene dine og det du forteller hjelper oss med å danne et mest mulig komplett bilde av hvem du er som løper. En nybegynner kan godt ende opp med samme skomodell som en erfaren løper, men vi selger ikke sko på utseende eller pris. Vi anbefaler sko som passer til den løperen du er.

Unik fot = unikt steg

I tillegg til løper-til-løper-samtalen, gjør vi flere vurderinger av fotens form og funksjon. Vi begynner med en enkel visuell sjekk av fot og fotstilling for å danne oss et over­ordnet bilde av foten din. Foten består av 26 knokler, 33 ledd og over 100 muskler, sener og leddbånd som jobber sammen. Variasjonen på hvordan en fot kan se ut er dermed stor. Noen føtter faller tydelig innover, er flate og brede, mens andre har tydelige kurver og er smale. Ingen fot er lik! Deretter sjekker vi fotens balanse, ankelutslag og knekontroll med en enkel en fots bøy-test. Til slutt bruker vi en 3D skanner som gir oss et helt nøyaktig mål på lengde og volum av dine føtter. I sum gir dette oss et meget godt bilde av hvilken fot du har og hvilken passform som er den beste for deg.
Når du forteller om dine vaner og behov, hjelper det oss å danne et mest mulig komplett bilde av hvem du er som løper.

Vi er opptatt av helheten

På tredemølla får vi muligheten til å se hvordan du faktisk løper. Vi tar frem nettbrettet og filmer deg både fra siden og bakfra. Vi ser for eksempel etter om du oversteger og bremser for hvert steg, om du kanskje krysser midtlinja når du løper, eller om du ikke helt klarer å stå imot kreftene og knekker litt sammen i hofta, ankelen eller foten. Disse vanlige feilene vet vi disponerer for noen typer skader, og den kunnskapen bruker vi sammen med det du har fortalt om løpingen din, og det vi har sett gjennom testen, til å plukke frem skomodeller til deg. Testen vår har vi utviklet gjennom mange år som løpeskoekspert. For noen år siden var det vanlig å fokusere mye på det som skjer fra ankelen og ned, mens vi nå ser på helheten - det som skjer fra hofta og ned, og hvordan hele løpe­steget ditt er. Hofteområdet er nøkkelen til veldig mye av det som skjer lenger ned. Når utvalget av løpesko endrer seg, endrer også løperens ønsker og behov seg. Det tar vi selvsagt hensyn til.

Riktige løpesko til deg

Den finnes veldig mange gode løpesko, men hvilke sko vi mener er best for akkurat deg vet vi først etter at vi har gått gjennom alle stegene i testen. Alle skomodellene vi plukker frem til deg, mener vi er sko som bør passe til den løperen du er. Men det er selvsagt du selv som kjenner hvor skoen trykker - bokstavelig talt! Det er du som må velge hvilken modell som passer aller best for deg. Testen vår gir oss i de aller fleste tilfeller god informasjon om hvordan du løper. I mange tilfeller gir den også verdifull informasjon om hvilken skaderisiko du har. Ikke vær redd for å spørre våre ansatte om generelle løpetips. De er løpere, alle sammen!
Alt om løpesko
med Henrik og Tor
henrik
henrik