logo
TEMP
Om du skal komme i gang med løping og orientere deg i ukjent løpeterreng blant karbonsko, terskelpuls, treningsapper, 4x4intervaller og elektronikk som måler alt du ikke visste om, er det lett å bli svimmel. Det som i utgangs­punktet virket som en lav dørterskel inn til bedre form blir et høyt hinder du må forsere. Men det trenger ikke være slik! Mye handler om å få en god og kvalifisert hjelp til valg av utstyr og råd rundt hvordan du skal komme i gang. En annen viktig faktor er å spørre seg selv om hva som motiverer en til å trene. Treningsklokker er et verktøy som måler mange ulike parametere og som på mer eller mindre pedagogisk vis forteller deg om hvordan formen er. Dagens trenings­klokker har stort sett samme grunnoppskrift på hvilke data som samles inn og informasjonen du får presentert. Fart og tilbakelagt distanse hentes ut via GPS-data om du beveger deg utendørs. Ulike typer sensorer i klokkene beregner også tilsvarende data om du beveger deg der det ikke er GPS dekning, som innendørs i haller eller på tredemøller. Samme sensorer registrerer også hverdagsaktiviteten din, hvor mange skritt du tar, periodene du er aktiv og inaktiv, samt hvor mange etasjer du går opp eller ned. Dette kan også brukes til å registrere hvor rolig eller urolig du er når du sover. Sammen med pulsdata som hentes ut fra infrarøde lys-sensorer plassert på undersiden av klokka, kan de også si noe om hvor høy treningsbelastning du har, og gjennom ulike typer pulsmåling gi tilbakemelding om stressbelastning, søvnkvalitet, kaloriforbruk, formstatus og formutvikling, samt hvor godt restituert du er. Alt dette pakkes inn i ulike funksjoner og tester som selv de enkle klokkene har. De kan også gi deg veiledning på hva du bør trene og hvilken treningsbelastning som er fornuftig med utgangspunkt i din egen formstatus og målsetninger med treningen. Klokkene er altså en liten lommelege, PT og motivasjons coach i en liten pakke. Synes du slike treningsdata er motiverende er en klokke absolutt verdt investeringen. Det som skiller en dyrere klokke fra en rimligere variant er stort sett ekstra funksjoner utover det som regnes som standard treningsfunksjoner. Det vil si funksjoner som eksempelvis kart og navigasjon, muligheter for musikk­lagring og strømming via klokka, kontaktløs betaling og ekstra batteritid. Vi har laget en matrise som viser de viktigste funksjonene til alle de nyeste klokkevariantene vi har i vårt sortiment. Bruk denne, sammen med ditt eget budsjett, til å vurdere hvilken klokke som passer best til akkurat ditt behov. Men husk, den beste treningen er den som faktisk blir gjennomført. Med eller uten klokke.

Treningsklokker

Løping er en målbar treningsform. En treningsklokke kan måle hvor hardt du trener, farten din, hvor langt du har løpt, stegfrekvensen din og mye mer.

Nyhet
TEMP
Coros Apex 2

Neste generasjons multisportsklokke fra Coros. Apex 2 har en rekke avanserte verktøy for å analysere trening, belastning og restitusjon. Skjermen er i ripesikkert safirglass og klokkehuset er forsterket med titan. Dette gjør Apex 2 til en meget robust klokke.

5500,-
Les mer
Ny versjon
TEMP
Garmin Quickfit-reim

Quickfit-reimer tillater deg å forandre utseendet på din garminklokke med noen enkle klikk.

540,-
Les mer
Nyhet
TEMP
Garmin Forerunner 965

Train brilliantly. Forerunner 965 med krystallklar AMOLED- berøringsskjerm, tradisjonelle knapper og en lett titanramme hjelper deg i treningen. Våkne opp til en morgenrapport med pulsvariasjonsstatus for å se informasjon om helsen din og en oversikt over søvn, restitusjon og treningsutsikter.

7700,-
Les mer
Nyhet
TEMP
Garmin Forerunner 265

Med AMOLED-berøringsskjerm og tradisjonelle knapper. Funksjonen for treningsevne, som forteller deg når du er klar for en produktiv økt, hjelper deg med å nå målene dine.

5900,-
Les mer

Nyhet
TEMP
Adidas FWD-02 Sport In-Ear

Med elegant design og overlegen ergonomi holder disse trådløse øreproppene seg på plass mens du løper. Svette- og vannsikre med brukervennlige intuitive kontroller. 6 timers spilletid pr lading.

1800,-
Les mer
Ny versjon
TEMP
Garmin HRM-Pro Plus

En liten og lett pulsmåler som gir deg svært nøyaktige pulsdata i sanntid. Beltet gir deg også informasjon om løpsdynamikk, fart og distanse på nyere Garmin-klokker.

1400,-
Les mer
Nyhet
TEMP
Coros Pod 2

Fotsensor som forbedrer nøyaktigheten på sanntidsmåling av fart utendørs, og gir riktig fart og distanse når du løper innendørs eller uten GPS-dekning.

1500,-
Les mer
Ny versjon
TEMP
Stryd Next Generation

Stryd fortsensor måler energi (Watt) du bruker gjennom løpingen og gir deg den i sanntid på treningsklokker som Coros, Garmin, Polar og Suunto samt smarttelefonen din. STRYD tar vind, bakker og andre forhold med i betraktning og hjelper deg å holde riktig tempo i forhold til energien du ønsker å bruke til ethvert tidspunkt.

3150,-
Les mer
TEMP
Løpeklær

Det finnes mye motivasjon i godt utstyr! Jo tidligere i løpekarrieren din du investerer i godt utstyr, jo bedre opplevelse vil du få av treningen.

Les saken
Alt om løpesko
med Henrik og Tor
henrik
henrik