Det er innholdet i dagens økt som bør bestemme hva slags klær du skal løpe i

ULLPLAGG TILPASSET løping er et godt alternativ for de rolige eller lange øktene hvor du kanskje skal stoppe underveis. Merinoull har en svalende effekt når det er varmt, og føles lun mot huden om temperaturen faller. Ull gir et sunt mikroklima mot huden der bakterier ikke får grobunn – som igjen gjør at svette ullplagg lukter mindre. Ull krever derfor sjeldnere vask. Heng plagget opp til tørk og lufting etter endt løpetur, så er det klart for ny økt i morgen! 

JO MER INTENSIV trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale skal du velge. Syntetiske klær har bedre evne til å transportere fuktighet, siden syntetiske fibre suger til seg mindre svette enn naturfibre som ull og bomull. Skal du løpe i høyere tempo, vil kroppen begynne å produsere svette. Sammenlignet med ull flytter syntetisk materiale kroppsvæsken raskere vekk fra huden og ut. Det gjør at syntetisk treningstøy også tørker raskere enn ull og bomull. Syntetiske fibre er også ofte mer slitesterke enn ren ull, men det tar ofte til seg lukt etter lengre bruk. 

RIKTIGE SOKKER kan hjelpe deg til å forbedre blodomløpet, motvirke gnagsår, gi mindre ømme føtter, bidra til en raskere restitusjon, og ikke minst støtte muskulaturen. Generelt bør du aldri løpe i bomullssokker, da de suger svetten til seg. Hvis føttene ikke blir kvitt varmen og blir fuktige, er det stor sannsynlighet for at det oppstår friksjon. Det fører ofte til vannblemmer, gnagsår, eller annen irritasjon. Løper du i en dårlig sokk spiller det ingen rolle hvor ventilerende løpeskoene er – kommer ikke fukten ut gjennom sokkene, så er funksjonen til skoen underordnet. Derfor trenger du løpesokker som er lette, laget av tekniske materialer og utstyrt med gode svettetransporterende egenskaper. De beste og mest ideelle løpesokkene er laget i syntetiske materialer som akryl, polyester og nylon, samt naturlige fibre som merinoull. 

LØPING er en av de aktivitetene som belaster brystene aller mest. Alle jenter trenger en god sports-BH når de løper for å holde brystene godt inntil kroppen. Jo høyere intensitet treningen har, jo bedre støtte på BH-en bør du ha. Også gutta trenger å holde på plass utstyret. Godt funksjonsundertøy av god kvalitet for herrer er alfa og omega for å unngå ubehag og gnisninger. 

SVETTETRANSPORT er den viktigste egenskapen til løpeklær. Ta derfor både økt, og løpeforhold med i regnestykket når du skal kle på deg. Personlige preferanser spiller også inn. Men unngå tunge bomullsstoffer. Ja, til ull og syntet!


GORE

W. L. Gore og Gore Wear er best kjent som
leverandør av GoreTex og Windstopper. Gore Wear er av høy teknisk kvalitet, og med membran som gjør at plaggene ventilerer godt. 


Gore R7 Partial GTX I Hooded Jacket

En bestselger på Löplabbet! Et stort panel av elastisk stoff over ryggen trekker overskuddsvarme ut. Det gjør at jakken føles lett og luftig selv om den er vindtett. I front, over skuldrene og langs armene har den tapede sømmer som sammen med GoreTex membran som gjør den vanntett i disse partiene. Ved bruk av sekk sørger en to-veis glidelås i front at du kan lufte godt.  Mansjetten har stretchpanel på undersiden slik at du enkelt kan dra ermet over hansker. Hetten tilpasses hodeformen med drawstring og sitter godt selv når du beveger deg fra side til side. Til dame og herre.

2000,-

Dame | Herre


Gore Drive Vest

En meget lett løpevest, kun 65 gram i størrelse L. Foran og over skuldrene har vesten GoreTex Infinium som beskytter mot vind og vann. Den høye kragen gir beskyttelse for halsen, og i baklommen er det plass til mobiltelefon. Refleksdetaljer rundt linningen og på logoer. Vesten er figurnær og størrelsene er laget på nye mål for å gi enda bedre passform og funksjon. Til dame og herre.

1300,-

Dame | Herre


Gore Ultimate 2in1 Shorts

En nyhet fra Gore. En shorts med fire integrerte lommer i den høye linningen, i tillegg til en stor lomme bak for enkelt å ha med seg telefon, nøkler etc. uten et ekstra belte rundt livet. 

Materialet tørker fort og shortsen holder seg lett og komfortabel selv når den blir våt. Til herre.

1600,-

Herre


Gore R7 Gore-Tex Shakedry Trail Hooded Jacket

Vanntett jakke som puster svært godt, slik at den også kan brukes som overtrekksjakke. Hetten sitter tett, følger etter og sørger for godt sidesyn når du snur på hodet. Lav vekt og lett å pakke. Til dame og herre.

Dame | Herre

Gore R7 Partial GTX I Hooded Jacket

Gore R7 Partial GTX I Hooded Jacket

Gore Drive Vest

Gore Drive Vest

Gore Ultimate 2in1 Shorts

Gore Ultimate 2in1 Shorts

Gore R7 Gore-Tex Shakedry Trail Hooded Jacket

Gore R7 Gore-Tex Shakedry Trail Hooded Jacket


DEVOLD

Siden 1853 har Devold utviklet ullprodukter med uslåelig komfort, kvalitet og beskyttelse. Running-serien er utviklet for aktiviteter med høy intensitet. Plaggene er lette og består av en blanding av ull og Tencel®, som deler mange av ullas egenskaper. Tencel® er et miljøvennlig tekstilmateriale, både når det gjelder råmateriale og produksjonsprosess. Det er slitesterkt, puster godt og tørker raskt. I likhet med ull er Tencel® naturlig antiseptisk og har opptil 2000 ganger mindre bakterievekst enn syntetiske fibre.


Devold Running Singlet

Hurtigtørkende og superlett singlet laget av merinoull i kombinasjon med Tencel som virker kjølende på kroppen og både absorberer og transporterer fuktighet raskt. Til dame.

550,-

Dame


Devold Running t-shirt

Superlett t-skjorte i merinoull og Tencel, som deler mange av ullas egenskaper. 

Det er slitesterkt, puster godt og tørker raskt. T-skjorten har mesh-paneler på rygg og under erm for optimal fukttransport. Flere farger til dame og herre.

700,-

Dame | Herre


Devold Running Sleeve Warmer

Til å dekke armer når det blir kjøligere, perfekt å ha i sekken om været skulle snu, uten at de tar særlig plass eller veier for mye. De holder deg varm på armene og beskytter arm, albue og håndledd. Perfekt å kombinere med t-skjorte eller vest.

300,-


Devold Running shorts

Devold Running shorts er fleksibel og lett, og i tillegg til ullens naturlige pusteegenskaper bidrar passformen til optimal luftgjennomstrømning. Til dame og herre.

1000,-

Dame | Herre


Devold Running Long Sleeve

Tynn langermet trøye i fukttransporterende ribb-materiale og med strategisk plasserte mesh-paneler som gir optimal komfort og gode pusteegenskaper. Flere farger til dame og herre.

800,-

Kommer snart


Devold Running Vest

Materialet er forbløffende. Ull med skalleffekt gjør at den hindrer vinden i å kjøle ned kroppen og holder deg lun selv når det blåser og regner. Mesh i ryggen som gir meget god lufting, og brystlomme med plass til bilnøkkel eller mobil. Til dame og herre.

1500,-

Dame | Herre

Devold Running Singlet

Devold Running Singlet

Devold Running t-shirt

Devold Running t-shirt

Devold Running Sleeve Warmer

Devold Running Sleeve Warmer

Devold Running shorts

Devold Running shorts

Devold Running Long Sleeve

Devold Running Long Sleeve

Devold Running Vest

Devold Running Vest

5 gode grunner til å løpe i ull

1. ULL LUKTER MINDRE
Ull er naturlig bakteriehemmende, som gjør at svettelukt ikke fester seg til materialet på samme måte som det gjør med andre materialer.

2. TEMPERATURREGULERENDE
Ullas naturlige egenskaper gjør at den varmer deg når det er kaldt og føles avkjølende når det er varmt.

3. FØLES IKKE KLAMT
Ull kan bære 35 prosent av egen vekt i fuktighet uten å virke vått. Med andre ord blir ikke ullplagg klamme, og en ulltrøye vil ikke klistre seg til kroppen når du blir svett.

4. SUNT MIKROKLIMA MOT HUDEN 
Merinoullens evne til å regulere både temperatur og fuktighet, samt de antibakterielle egenskapene, bidrar til å skape et sunt mikroklima for huden din - som igjen kan lindre eksem og annen problemhud.

5. UV-BESKYTTELSE
Ull absorberer også UV-stråling, og gir dermed en naturlig beskyttelse mot solen. Styrken kan variere fra UPF 20 til 50+ avhengig av plaggets tykkelse og farge.


NIKE

Aeroswift Running Singlet

Nike Aeroswift Running Singlet

Nikes Aeroswift-teknologi er innovativt, og laget med minst 75% resirkulert Polyester-materiale. Materialet trekker til seg lite fuktighet og tørker raskt. Det er laserperforert for en optimal ventilasjon, og med en passform som ikke hemmer bevegelse. Kort skjæring i livet. Til dame og herre.

Fra 680,-


Aeroswift Running Shorts

Nike Aeroswift Running Shorts

En svært lett løpeshorts med kort snitt. Perfekt for deg som løper lange konkurranser i varmt vær. Også et godt alternativ til lange treningsturer eller til hard intensitet. Splitt for bedre komfort. Et stødig bånd i livet med snøring gir god ventilasjon. Flere innvendige lommer for oppbevaring av nøkler og kort. Tynn og behagelig innertruse. Til dame og herre.

Fra 680,-

Aeroswift Running Singlet

Aeroswift Running Singlet

Aeroswift Running Shorts

Aeroswift Running Shorts

Aeroswift Running Shorts


ELITE LAB

Elite Lab er designet og utviklet i Danmark. Plaggene passer alle typer løpere hvor miksen av materiale og design gir komfortable og funksjonelle plagg som tilfredstiller våre krav til funksjonelt løpe- og treningstøy.


X1 Elite Skalljakke

Jakken har vindtett og vannavvisende materiale i front, over skuldre og på ryggen. For å få sirkulasjon og lufting i jakken er det pustende paneler langs siden av kroppen og bak på armene. Jakken holder godt på varmen på kalde dager og holder vann og vind ute når det regner. Den har god passform og er komfortabel å løpe i. Til dame og herre.

800,-

Dame | Herre


Sustainable X1 Elite T-skjorte

47% av materialet er i resirkulert polyester. T-skjorten er behagelig å ha på og myk mot huden. Fuktighet og svette transporteres lett ut og den beholder fasong og vekt veldig godt. En god t-skjorte for både inne og uteløping. Til dame og herre.

400,-

Dame | Herre

X1 Elite Skalljakke

X1 Elite Skalljakke

Sustainable X1 Elite T-skjorte

Sustainable X1 Elite T-skjorte


CEP - SHOCK ABSORBER - COMFYBALLS

CEP Run Sock 3.0

En oppgradering fra Run Sock 2.0. Run Sock 3.0 er strikket på en ny måte som gjør at den er lettere å ta på samt at den puster bedre. En perfekt sokk for deg som trenger støtte rundt ankel og fotbue, samt sliter med kramper i leggen. Du finner din størrelse ved å måle rundt leggen. Til dame og herre.

550,-

Dame | Herre


CEP Run Ultralight

Sokken har samme tette passform og kompresjonseffekt som CEP Run Sock. Den har gode fukttransporterende egenskaper og er svært godt egnet til løping og andre fysiske aktiviteter. Ultralight har noe mindre padding for støtdemping under forfot og hæl enn originalen og er over det hele en tynnere sokk. Karbonfibre i materialet gjør sokkene slitesterke og har en kjølende effekt ved bruk. Et godt alternativ for varmt vær og innendørstrening hvor man kan oppleve at originalen er for varm og tett.

550,-

Dame | Herre


Feetures Elite Ultra Lite Quater

Feetures Elite Ultra Lite Quater

En god løpesokk som sitter stramt på foten og gir med det god støtte under fotbuen. Det tekniske materialet, iWICK Fibers, trekker fuktighet vekk fra foten og holder holder deg tørr og kjølig. Sokken er sømløs rundt tær som reduserer muligheten for gnagsår og irritasjon. Anatomisk utforming med en høyre og venstre sokk.

200,-

Kommer snart


Comfyballs Performance Long

Comfyballs Performance Long er en teknisk bokser med ekstra benlengde, og den unike "Package Front" – et design som holder utstyret bedre på plass, samtidig som det løftes vekk fra innsiden av lårene.

300,-


Comfy String

Lett og behagelig stringstruse til trening og hverdags. Spesielt tilpasset alle former for fysisk aktivitet. En blanding av hule og flate mikrofibre gir en både isolerende og pustende truse. Formsydd med flate sømmer. Transporterer svette effektivt vekk fra huden og tørker fort. 2 pk.

250,-


Comfy Hipster

Komfortabel og lett hipster, perfekt til alt type trening og hverdags. Stoffet er mykt, lett og ekstremt holdbart. Stoffet tørker meget raskt, da fuktighet transporteres vekk fra huden.

180,-

Kommer snart


Shock Absorber Ultimate Run Bra

Prisvinnende sports-­bh designet spesielt for løpere. Maksimal støtte for deg med cupstørrelse A til F. Når du løper, beveger brystene seg i et åttetall. Ultimate Run Bra støtter på en måte som forhindrer denne bevegelsen. Mykt og sømløst innermateriale. Justerbare, brede og vatterte stropper som ikke glir. Åpnes bak, og er lett å få av og på.

500,-

CEP Run Sock 3.0

CEP Run Sock 3.0

CEP PRO+ Ultralight

CEP PRO+ Ultralight

Feetures Elite Ultra Lite Quater

Feetures Elite Ultra Lite Quater

Feetures Elite Ultra Lite Quater

Comfyballs Performance Long

Comfyballs Performance Long

Comfy String

Comfy String

Comfy Hipster

Comfy Hipster

Shock Absorber Ultimate Run Bra

Shock Absorber Ultimate Run Bra

LØP MED OSS!

Gratis løpetrening med Löplabbet

Löplabbet arrangerer fellestreninger i et knippe byer for deg som vil ...

  • Trene for å nå dine mål, enten du ønsker å oppnå god kondis eller planlegger å delta i langdistanseløp
  • Delta i en variasjon av ulike aktiviteter med intervall og små drypp med styrketrening - Få gode tips om treningslære og løpeteknikk
  • Trene sammen med andre og bli kjent med flere løpeentusiaster

Treningen er åpen for alle og kan enkelt tilpasses ditt nivå.Löplabbet Norge en av de største norske løpegruppene på verdens største treningsapp. Der deler vi nyheter, kunnskap, ukentlige løpe programmer og inspirasjon.


SOLORACE

Löplabbets Solorace er gratis virtuelle løp på 5, 10, 21 og 42 km. Løp den distansen som passer deg, der du er, hvor du vil, og når du vil. Startlinjen bestemmer du! Vi deler ut premier i alle størrelser – kanskje er det den som har løpt på gjennomsnittstiden som vinner? Har du løpeglede er du med, og er du med har du mulighet til å vinne!