VÅRE FAVORITTER

Se hvilke skomodeller våre ansatte
har trykket til sitt hjerte

Ingrid Ragnarsøn, 20 år,
deltidsansatt på Löplabbet Strømmen.
Friidrettsutøver. Mellomdistanse,
løper 6-7 ganger i uken.

Adidas Adizero Boston

Jeg har drevet med friidrett siden jeg var 7 år, og jeg har prøvd mange ulike sko, med både gode og dårlige erfaringer. Gjennom årene har jeg begynt å stille en rekke krav til løpeskoene, og det har vært vanskelig å finne en sko som tilfredsstiller alt det jeg vil ha når det kommer til passform, støtdemping og stabilitet. Adidas har med modellen Adizero Boston helt klart truffet blink der!

Fra første gang jeg prøvde skoen elsket jeg hvor godt den satt på/rundt foten. Skoen er smal, noe som gir en følelse av at den går i ett med foten. Overdelen er av tettvevd Techfit, som holder foten godt på plass, uten at den klemmer eller gnager. I tillegg er overdelen relativt slitesterk sammenliknet med andre løpesko i samme kategori som jeg har brukt.

Generelle friidrettstreninger består av både intervaller, koordinasjonsøvelser og styrketrening. Denne modellen fra Adidas er optimal for alle disse treningsvariantene. I tillegg synes jeg den fungerer bra på langturer dersom underlaget er relativt mykt. Sålen består av en fordeling av Boost-materiale og EVA, noe som gir skoen en kombinasjon av myk demping og god respons. Dermed er den fin å løpe med både på friidrettsbanen, på stier og på mølle.

Adidas Adizero Boston (dame)
Adidas Adizero Boston (herre)

ANDERS TETTLI RENNEMO, 29 år,
Butikksjef Löplabbet Sandnes
Løper 3–4 ganger uken.

Asics Dynaflyte 3

Asics Dynaflyte 3 er min klare favorittsko for tiden. Jeg bruker den både på 2-timersøkter på asfalt og grus, på mølla og som ruslesko til hverdags. Det er en helt suveren kombisko!

Dynaflyte er mer enn godt nok dempet for de lengste turene, men er likevel en responsiv og morsom sko som også gjør den fin på korte raskere økter. Skoen har en sømløs overdel som gjør at den sitter veldig behagelig på foten, helt uten trykkpunkter. Det er også en sko som tåler mye før den blir slitt.

Denne modellen er en sko jeg absolutt mener du bør prøve hvis du er ute etter en solid og morsom "all-rounder".

Asics Dynaflyte 3 (dame)
Asics Dynaflyte 3 (herre)

Ole-Anders Syversen, 26 år,
butikkmedarbeider på Löplabbet Ski.
Ivrig mosjonist, løper 4-5 økter i uken.
Begynte ikke å løpe aktivt før jeg var 18 år.

Brooks Levitate 2

I ungdomsårene drev jeg mye med langrenn og fotball. Men jeg falt pladask for løping når jeg trengte å finne en måte å bygge opp formen etter lengre tid med sykdom. Ettersom treningsmengden har økt sakte men sikkert med årene, har behovet for å variere ulike typer sko til ulikt underlag økt betraktelig.

Brooks sin Levitate 2 ble en ideell modell for meg når jeg trengte en sko til de rolige og lange turene. Jeg har brukt skoen aktivt til transportløping til og fra jobb, og da har underlaget vært mye asfalt i tillegg til partier med grus. Også på dager hvor jeg kjører lange intervaller fungerer den supert på fast underlag, fordi jeg føler den gir god respons i frasparket.

Jeg liker veldig godt overdelen med Fitknit-materialet som gjør at den sitter veldig behagelig på foten på de lengste turene, samt at dempingen skåner legger og kne mot de harde støtene fra bakken. Levitate har vært en desidert favoritt hos meg en stund!

Brooks Levitate 2 (dame)
Brooks Levitate 2 (herre)

Ørjan Strandberg-Jensen, 40 år,
butikksjef, Löplabbet Oslo - Pilestredet
Mosjonist, løper 3-4 ganger i uka.

Hoka Carbon Rocket

Carbon Rocket er vårens morsomste skonyhet!

Som ivrig mosjonist er jeg fortsatt på jakt etter gode tider på halvmaraton og 10 km. Lette og raske treningssko gir en ekstra motivasjon til å yte det lille ekstra, både under trening og i konkurranse.

Det er vanskelig å løpe sakte i Carbon Rocket. Karbonplata i mellomsålen gir en fantastisk respons og fartsfølelse. Skoen sitter tight og fint på foten, og passer deg med smal/middels bred fot. Den sømløse overdelen føles svært behagelig. Med en vekt på 220 gram er Carbon Rocket først og fremst til intervaller, raskere turer eller konkurranser. Med kun én millimeter dropp er det lettere å lande under kroppen fremfor foran, og du minimerer bremsende krefter. Carbon Rocket gir en annerledes og svært god løpsfølelse, som jeg synes er helt topp. Det er bare å glede seg til vårens raske turer og løp!

Hoka Carbon Rocket (unisex)

Christina McKibben Linde, 48 år,
assisterende butikksjef på Löplabbet Bergen
Aktiv mosjonist, trener til ultraløp nå. Løper nesten hver dag.

Inov-8 TerraUltra G 260

Jeg har faktisk ikke hatt mine Inov-8 TerraUltra G 260 så lenge, men allerede etter noen få turer kan jeg trekke frem noen supre egenskaper.

Jeg trener for tiden til et ultraløp på asfalt, og løper derfor de fleste av øktene mine på asfalt/grus. Jeg er også vant til å løpe en del i terreng fordi det er mindre belastende for ledd og gir gratis styrke- og balansetrening. Dette kommer godt med når jeg skal legge bak meg mange mil i perioden fremover. Jeg har aldri hatt en terrengsko som har så godt grep som TerraUltra G260, og som samtidig har komfortabel demping til å løpe langt med på kombiturer. Kombiturer som i turene som har strekninger med både asfalt og grus, før man kommer til stiene (og gjerne på vei hjem igjen også).

Null dropp i sålen, samt en ganske bred passform gjør at jeg får bruke hele foten og føler meg stabil og trygg på underlaget. En fast og responsiv såle gir kjempegod løpsfølelse. Graphene-materialet  i yttersålen som gir et holdbart godt grep i teknisk terreng, i kombinasjon med slitesterk Kevlar i overdelen gjør at disse skoene kan jeg satse på å bruke i mange mil fremover.

Jeg gleder meg til hver eneste tur!

Inov-8 Mudclaw G260

Are Christian Terjesen, 41 år,
deltidsansatt Löplabbet Drammen
Mosjonist (løper, sykler og går på ski). I sommerhalvåret løper jeg gjerne 2-4 ganger i uka.

New Balance 1080

Som tenåring drev jeg med friidrett i Sturla IF, og da var det de korte sprintdistansene 60, 100 og 200 meter som gjaldt, både på trening og konkurranse. Med alderen har farten gått ned og distansen økt. Favoritturene nå går i skogen, gjerne på en god blanding stier og grusveier. Jeg tar også gjerne noen sprintdrag for mimre litt tilbake til ungdomstida!

Mesteparten av løpeturene mine blir lagt til skogen, men før det er mulig å løpe i skogen om våren trives jeg godt med noen turer på asfalt og grusveier hjemme i Drammen.

Jeg er veldig glad i lavdropp sko med mellom 3 og 8 mm dropp. Det er som regel sko i den kategorien jeg bruker mest av. New Balance 1080 er en godt dempet mengdetreningssko jeg bruker mye på litt rolige turer. Disse skoene har det blitt mange turer med rundt Drammenselva på asfalt og grus. Skoen har en bred og romslig passform som passer meg godt. Jeg liker spesielt godt den brede “tåboksen”. Selv om det er en godt dempet sko synes jeg det er en sko med god respons!

New Balance 1080 (dame)
New Balance 1080 (herre)

Kristian nestor Jarnung, 40 år,
Heltidsansatt Löplabbet Bergen
Mosjonist, løper 1-5 ganger i uka.

Nike Zoom Fly

Som tidligere aktiv friidrettsløper så har kroppen fått sin dose med belastning, og man merker at jo eldre man blir, desto lengre restitusjonstid trenger man. Men selv om man har kommet litt opp i alder så betyr ikke det at man må bremse farten! Heldigvis så finnes det sko som har god passform, demping og respons slik at jeg kan opprettholde farten uten å bli utsatt for belastningsskader. Nike Zoom Fly (Flyknit) er mine favorittsko nå for tiden.

Jeg er en landeveisløper og kommer alltid til å være det, selv om det er balsam for beina å løpe i terreng. Men det å løpe på vei, gjerne til og fra jobb, er tidsbesparende og effektivt.

Nike Zoom Fly (Flyknit) har god demping, noe som ikke dumt med tanke på å minimere belastingen og slagene/støtene som kroppen får, for det er dette som er årsaken til at man blir trøtt i muskulaturen. Allikevel har skoen en stiv karbonplate som gjør at du ikke «synker» så mye ned som i en fulldempet sko, men heller får en god respons.  Det er heller ingen minus at de har godt grep på våt asfalt.

Nike Zoom Fly (dame)
Nike Zoom Fly (herre)

Aimy Helena Brunstad, 20 år,
deltidsansatt på Löplabbet Pilestredet.
Jeg har drevet aktivt med løping tidligere, men per nå er jeg mosjonist og prøver å flette inn ulike løpsøkter noen ganger i uken, kombinert med styrketrening.

Saucony Kinvara

Saucony Kinvara har for meg blitt en gjenganger i mange år. Den største årsaken er kombinasjonen lav vekt og god løpsfølelse. Ettersom jeg liker å løpe variert, fant jeg ut at dette var en sko som ville fylle mine behov. Noe av det beste med skoen er at den er lett og smidig, men også at den gir meg god demping. Derfor kan jeg bruke den til både mengdetrening og raskere intervaller! Denne modellen har en godt ventilert overdel, den sitter godt og gir god komfort. Jeg vil gi ekstra skryt til  sålematerialet Everun-skummet, kombinert med lettvekts-EVA+, som gir god demping og en fin vekt. På toppen av det hele har modellen lav dropp og god passform gjort forfotløping til en morsom og positiv opplevelse!

Kinvara beskrives som en av Sauconys suksesser. Den første modellen av Kinvara ble lansert høsten 2010, og var blant de første modellene med lavere dropp. I år feirer Kinvara hele 10 år, og vi har gleden av å ta inn jubileumsmodellen som har et modernisert design av den første Kinvaraen. Det har naturligvis blitt gjort endringer med årene, men Saucony beholder grunnprinsippene om lav dropp, vekt og god demping.

Saucony Kinvara (dame)
Saucony Kinvara (herre)

Erik Rytter Jakobsen, 38 år,
driftssjef i Löplabbet.
Aktiv orienteringsløper på mosjonistnivå. Løper 3-5 ganger i uken.

Topo Magnifly 2

Som aktiv orienteringsløper i over 30 år og nyansatt i Löplabbet var det nå på tide å utvide horisonten når det gjelder løpesko. Skogarderoben bestod for det meste av terreng- og orienteringsko, så nå var det på tide å finne noen skikkelige løpesko til bruk utenfor skogen.

Etter løping på mølla og sjekk av føtter hos Löplabbet i Ski, falt valget på Topo Magnifly 2. Denne skoen passer mine brede føtter perfekt! I løpet av de neste ukene ble skoene prøvekjørt i både intervaller, korte turer og et par halvmaraton.

Jeg er veldig fornøyd med valget. Magnifly 2 gjorde det gøy å løpe på asfalt, og tærne har god plass slik at de er aktivt med i hvert skritt man tar. På grunn av den gode plassen i skoen føles det som man løper barbeint men med demping. Dette gjør at skoen kan brukes til det meste, intervaller, kort- eller langturer osv.

Skoen er en lavdroppsko som skal stimulere til et naturlig løpssteg. Den kan kreve noe tilvenning om man er vant til å løpe med sko med høy dropp, så det kan være lurt å variere skobruken i starten slik at man gradvis tilpasser seg denne skoen.

Topo Magnifly 2 (dame)
Topo Magnifly 2 (herre)

Jan Erik Christiansen, 46 år,
butikksjef, Löplabbet Stavanger.
Aktiv mosjonist, tidligere aktiv friidrettsutøver nasjonal elite.

VJ XTRM

Som tidligere aktiv baneløper sliter jeg med utslitte legger og akilles, derfor foregår store deler av løpingen min i dag i terrenget og fjellet. På Sørvestlandet består terrenget stort sett av fjellgrunn, og kravene til terrengskoene er grep, grep og grep. Av den grunn er det få modeller som går gjennom nåløyet.

Min forrige favoritt var VJ Amas, men er nå overgått av VJ XTRM. XTRM har samme gode grepet på våt fjellgrunn, men i tillegg har den mer beskyttelse mot underlaget, noe som er godt å ha på lange turer,og når terrenget er teknisk krevende og ulendt. I tillegg bruker jeg skoene i Spartan-konkurranser; lange terrenghinderløp, der man holder på i opptil fire timer i variert terreng.

Verdens beste OCR-løper og Skyrunner, Jonathan Albon, sverger også til denne modellen. Han gjør mye av treningen i bergensk fjellterreng, med lignende underlag som det vi finner på Nord-Jæren. XTRM gir suverent grep på vått berg, og god kontakt med underlaget. Fast, slitesterk overdel gjør skoen stabil på ulendt underlag. Jeg sier som leverandøren VJ selv sier; The best grip on the planet!

VJ XTRM (unisex)

Løp med oss på Strava!

Takket være dere - løpere rundt om i hele landet - er Löplabbet Norge den største norske løpegruppa på verdens største treningsapp. Der deler vi nyheter, kunnskap, ukentlige løpeprogrammer og inspirasjon, i tillegg til å arrangere konkurranser hvor du kan vinne rå premier :-)