LØPESKO KJØPER DU AV LØPERE

Hos Löplabbet er alle ansatte løpere på ulike nivå, og de utgjør vår viktigste ressurs. Det er nemlig god, individuell kundebehandling som er kjerneverdien vår - kundebehandling basert på kunnskap og erfaring. 

RONNY INGEBRIGTSEN, 46 år,
butikksjef Löplabbet Trondheim sentrum. Løper både på vei og i terreng. Trives med å løpe alt fra 5 km til ultraløp-distanser.

Adizero Boston 8

Adizero Boston 8 er en kjenning fra tidligere, hvor siste versjon kom i fjor. Som sine søsken i Adizerofamilien har den en passform som sitter tett rundt midtfoten og låser foten godt fast i skoen. I Boston er det umulig å føle at foten sklir rundt i skoen. Den er også relativt smal i forfoten. Verdt å merke seg er den litt spesielle måten Adidas snører skoene fra fabrikk. De er snørt utenfra og innover. Selv velger jeg å snøre de om, innenfra og ut. Da glir snørene lettere og det blir lettere å regulere strammingen. 

Adizero Boston 8 virker lettere enn det vekta sier og med god respons, akkurat slik jeg liker det. Boston har 10mm dropp og ingen rockerform som i større eller mindre grad har blitt vanlig i mange skomodeller. 

På bakgrunn av mine erfaringer, mener jeg dette er en nydelig sko for de som løper mer markert på forfot, samt de som møter asfalten med hælen først. 

Boston kan være en super mengdetreningssko for den godt trente løperen, og da gjerne i sirkulasjon med noen mykere mengdetreningssko. For de som ikke er så hardcore, er Adizero Boston et fint alternativ for intervaller og raskere/kortere turer.

Se/kjøp skoen her

BJØRN GULLIKSEN, 59 år.
butikkmedarbeider Löplabbet Sandvika. Mosjonist.

Altra Lone Peak 4.5

For noen år siden forlot jeg asfalten for godt og trakk til skogs. Etter å ha testet ut mange forskjellige typer terrengsko har jeg landet på Altra Lone Peak 4.5 som min favoritt i terrenget. Med en markert bred tåboks og smal hæl sitter den godt på foten. En robust, men likevel fleksibel overdel tåler mye slitasje fra kvister, stein og røtter. Mellomsålen er tynn og ganske fast. Under innersålen er det lagt inn en heldekkende «Stoneguard» som gir god beskyttelse mot spisse steiner og fin bakkekontakt. Yttersålen har en myk gummiblanding og middels grove knotter som gir godt grep i terrenget og litt ekstra demping på grusveier.   

Jeg liker å utforske naturen i nærmiljøet og se nye steder, så derfor kjøpte jeg i fjor Vestmarka-kartet og løp eller gikk alle DNT's blåmerkede stier på kartet. Mesteparten av turene sommer og høst ble gjennomført med et par Lone Peak på bena; - vår og vinter brukte jeg et par som var pigget.

Hvis du foretrekker fotformede sko framfor skoformede føtter kan Altra Lone Peak 4.5 være et godt valg for både grusvei og stier.

Se/kjøp skoen her

ENDRE EVENSEN, 46 år.
Butikksjef Löplabbet Ullevaal. Tidligere baneløper på øverste nasjonale nivå. Løper ca. 5 mil pr uke.

Asics Glideride

Asics GlideRide er noe helt nytt fra Asics. En maksimalistisk sko som fungerer! GlideRide demper like godt som noe annet, men føles fastere og mer stabile enn alternativene. Dette er en modell for asfalt, grus og mølle. Skoene passer for korte og lange turer, men er helt ok for raskere løping også.

Hva er bra: Noe av den beste dempingen på markedet. En god løpsfølelse som kommer av avstiving og avrunding i sålen. Fast overdel som alltid fra Asics. Skoene oppleves som mer stabile enn andre sko med tykk, avrundet såle.

Tross en fast overdel, er det litt rom i tåboksen som redder oss med vonde stortåledd (Hallux Valgus). Den avstivede sålen kan også hjelpe for Hallux og andre smerter i forfot.

GlideRide er ikke spesielt lett (281 gram), men det gjør ikke så mye når sålen gir så god respons. Om du ønsker en sko med mest mulig demping og respons, bør du prøve Asics GlideRide.

Se/kjøp skoen her

CHRISTIAN GJERAKER, 38 år.
Butikksjef Löplabbet Majorstuen. Ivrig mosjonist, løper 5-7 ganger i uken.

Brooks Hyperion Tempo

Brooks Hyperion Tempo er en av flere modeller fra ulike merker som nå lanseres med et lettere og meget responsivt mellomsålemateriale. Brooks sitt er det nye DNA Flash. 

Hyperion Tempo er en sko som man ut fra vekt skulle tro kun var ment til konkurranser, men dette er en treningssko.

Det er bra tykkelse på mellomsålen, det er lagt et godt stykke slitegummi i yttersålen, som gjør at denne kommer til å tåle en god del kilometer løping. Innsteget er, som mange av modellene fra Brooks, meget godt.  Man får umiddelbart lyst til å løpe med disse skoene på. De er behagelige i dempingen, og på de rolige lange turene leverer de på dempingen. Modellen har Tempo i navnet – og det av en grunn. Den trives også meget godt, og kanskje best, i typisk intervalltempo og på hurtige langturer. Den er responsiv, leken og den lette vekten gjør den til en fryd å løpe med. Den forsvinner formelig på føttene. 

Hyperion Tempo er en sko jeg kommer til å bruke mye fremover, både til langturer og til intervaller. For våren en virkelig spennende ikke-karbonplatebasert lett nyhet. Bør prøves!

Se/kjøp skoen her

AMADOU M. AASEN IDÉ, 40 år,
Butikksjef Löplabbet Strømmen Storsenter. Mosjonist, løper ca. 4 ganger i uka.

Hoka One One Cavu 3

Jeg har likt å bevege meg, bruke kroppen, men systematisk løping har jeg ikke drevet med i mer enn syv år. Jeg løper fordi det er gøy, det gjør meg glad og gir meg masse energi! Jeg er nok en typisk mosjonist, egentlig. Liker å holde meg i form. Løper gjerne hele vinteren, det er bare et spørsmål om skikkelig utstyr. 

Jeg har 3 krav når jeg velger treningssko. 1: Skoene skal være lette, maks 240g. 2: Skoene skal passe til et naturlig løpesteg. 3: Det skal være responsiv, veldig god løpsfølelse. Hoka Cavu 3 utfyller alle disse 3 kravene med glans og er derfor min favorittsko. Skoen har mange likhetstrekk med Hoka Mach unntatt en tettere passform i Hoka Cavu 3 favør.

Jeg løper stort sett med løpevogn i variert fart for å legge ned noen løpeturer på grunn av en travel hverdag. Her har Hoka Cavu 3 med sin lette vekt og gode respons vært redningen både som treningsko og hverdagssko.

Hoka Cavu 3 har sin plass i skohylla fremover og den skal jeg bruke til maraton i vår.

Se/kjøp skoen her

ALVAR WÆHLE, 30 år,
Löplabbet Bergen. Mosjonist som løper 5–7 dager i uka.

Inov-8 X-Talon G 235

I løpet av ei treningsuke blir det ofte mye asfalt på meg, så når jeg skal ut og leike meg i terrenget er det viktig med god hjelp fra skotøyet. Inov-8 sin X-Talon G 235 passer utmerket til teknisk terreng i skog og fjell med en overdel som sitter tett på foten, og en såle som tar det meste av utfordringer på strak arm! Plattformen føles bred nok til at foten får den plassen den trenger, samtidig som foten ikke sklir rundt inne i skoen når det går unna. 

Sålen er som seg hør og bør i X-Talon-serien, tynn, men fremdeles beskyttende mot spisse steiner og transportetappene på hardere underlag. Dette bidrar også til at jeg føler meg trygg i teknisk terreng, siden jeg da faktisk har kontakt med underlaget og lettere kan holde balansen. 

Våt på beina blir jeg som regel uansett, men da er det i alle fall et stort pluss at overdelen ikke tar til seg vann. Det er også færre sømmer i overdelen enn på tidligere modeller, som gjør at skoene tåler litt mer og minsker sjansene for at jeg opplever gnaging. Med løpesko er det jo alltid spennende å se om de nye modellene byr på forbedringer eller bare forandringer, og den nye grafén-sålen må nok sies å være en klar forsterkning for Inov-8 sine sko. Yttersålen har da blitt mer slitesterk samtidig som gummien kan holdes myk og gripesterk. Det betyr bedre grep - over lengre tid, så jeg og X-Talon 235 kommer til å få mange morsomme turer sammen i tiden fremover!

Se/kjøp skoen her

HANNE GULBRANDSEN, 41 år.
Butikksjef Löplabbet Ski. Mosjonist. Løper ca 3 ganger i uken.

New Balance 880 v10

Min favoritt løpesko på asfalt er New Balance 880 v10. Dette er en god all-round sko til både trening og hverdag. Det jeg liker best med skoen er den gode passformen. Den har god plass i tåboksen og den sømløse enginereed meshen gjør at skoen omslutter foten på en behagelig måte og vil passe på de fleste føtter. 

New Balance 880 v10 er godt dempet og klar for å ta deg med på lange turer på asfalt. Skoen har litt mønster under sålen så den passer fint til asfalt, grus og brede skogsbilveier. Det er en sko som gir meg masse løpeglede. Den får pluss poeng for utseende, reflekser og gode lisser som ikke løsner under trening. 

New Balance 880 v10 er en behagelig mengdesko som jeg har brukt til intervaller og lengre løpeturer. Den har blitt et fast første valg når jeg har løpt til og fra jobb. Ett godt og trygt valg av mengdesko.

Se/kjøp skoen her

JAN ERIK CHRISTIANSEN, 48 år.
Butikksjef Löplabbet Stavanger. Mosjonist, tidligere aktiv langdistanseløper, løper 5 ganger i uken.

Nike React Infinity Run

Hvert eneste år er det mange fristende potensielle favorittbiter i løpeskoenes godtepose. For meg som tidligere aktiv baneløper lar man seg alltid friste av lettere, løpsglade modeller. Ulempen er at kroppen ikke spiller på lag lenger etter 100 tusen løpte kilometer. 

Dermed er det en fordel å inkludere noen mer dempede sko i skoparken. Stort sett vil mer støtdemping bety redusert løpsfølelse. Gleden var stor for en gammel løpeskonerd å kunne konstatere at Nike React Infinity Run, til tross for mye demping, også ga en god løpsfølelse på rolige turer. 

Skoen er ganske lett, dempet, og passelig stødig, samtidig som den har en viss fremdrift i steget, på lik linje med lettere modeller. Jeg har funnet min favorittsko på rolige, lengre turer!

Se/kjøp skoen her

ARE CHRISTIAN TERJESEN, 42 år.
Löplabbet Drammen. Ivrig mosjonist som trener løping hele året og så går det i sykling og langrenn i tillegg. En vanlig uke ligger på 3-4 økter.

Saucony Freedom 3

Saucony Freedom 3 har fått en skikkelig oppgradering og fremstår som en mye bedre modell enn de tidligere utgavene.  Den forrige utgaven av skoen passet meg ikke helt, den virket litt for myk og noe ustabil. Vårens utgave virker lettere og er utrolig smidig å ha på foten. Skoen sitter godt rundt foten og har en god og luftig mesh overdel.

Skoen har en dropp på 4mm, noe som gjør den til en allsidig sko som kan passe for mange ulike typer løpere.

Dempematerialet er nytt og her er det  god nok demping til at den brukes på rolige langturer. Når det er sagt er dette en sko som like gjerne kan brukes på økter med mer fart som på de litt roligere turene. Dette er sko som det er litt vanskelig å sette i en kategori, da den passer inn flere kategorier og kan brukes til det meste. Det er jo veldig positivt! 

Denne skoen kommer jeg til å bruke masse utover våren!

Se/kjøp skoen her

HÅVARD WEDEGE , 23 år.
Butikkmedarbeider Löplabbet Kristiansand. Satsende orienteringsløper, løper 12–14 ganger i uken.

Scott Supertrack RC

Terrenget på Sørlandet varierer fra tekniske stier, kuperte berg og til fine grusveier. Jeg gjør det meste av treningen min i terrenget, derfor har jeg ønsket meg en sko jeg virkelig kan stole på uansett vær eller terreng. Dette har jeg fått i Scott Supertrack RC. 

Mange tenker kanskje på sykler når de hører Scott, men Supertrack viser at de behersker mer enn å være på to hjul. Skoen har en bredere tå-boks enn klassikere fra VJ og Inov-8, noe som gjør at den passer bedre for oss med litt bredere føtter. Videre har den et suverent grep grunnet V-formede knotter i sirkelformasjon, noe som gjør at den sitter som limt til underlaget uansett om det går oppover, nedover eller sideveis. Overdelen tørker kjapt, og skoens innersåle er spesielt laget for å hindre foten fra å skli i bratt eller teknisk terreng. 

Scott Supertrack har en såle som gir tett kontakt til underlaget. Dempingen oppleves bra noe som gjør den anvendelig for langturer, og lengre terrengløp, men den er også lett nok til raskere tempoturer og konkurranser.

Se/kjøp skoen her

ANDERS TETTLI RENNEMO, 31 år.
Butikksjef Löplabbet Sandnes. Løper 2–4 ganger i uka.

Topo Zepyr

Endelig en enda mer responsiv sko fra Topo!  

Zephyr er en spennende nyhet fra etter hvert kjente Topo. Som de andre modellene derifra, kommer også denne med en bred tåboks og lavt dropp (5mm). Det som skiller den mest fra de andre Topo-skoene er en Peabax-plate i sålen. Det gjør skoen både mer stabil og ikke minst mer responsiv. Skoen er godt dempet, og vil dermed trygt kunne brukes av mange. Jeg mener likevel at skoen viser seg fra sin beste side når farten går litt opp og med en landing på midt-/forfot. 

Skoen er på en måte slanket litt med en "smoothere" overdel, og en tynnere konkurranselik tunge, så dette er et bra Topo-tilskudd. 

Topo sin raskeste sko må vi jo bare prøve!

Se/kjøp skoen her *mangler link*

HENRIK EIJSINK, 24 år.
Löplabbet Oslo. Aktiv orienteringsløper, løper hver dag.

VJ MAXx

Jeg har drevet med orientering så lenge jeg kan huske, og satser nå for fullt på idretten. For meg er naturligvis grepet veldig viktig, og på konkurranser bruker jeg de letteste og raskeste terrengskoene, med eller uten pigger.

Til trening trenger jeg derimot en sko med litt mer demping og stabilitet, og da er VJ MAXx perfekt. Grepet er utmerket under de aller fleste forhold, og dempingen gjør at jeg kan løpe lange turer i varierende terreng. Jeg bruker denne skoen typisk på en langtur der jeg er innom både blåstier, grusveier og litt asfalt. Den litt brede passformen gjør at jeg blir mindre sliten i foten, og ikke får gnagsår på tærne.

Det jeg liker spesielt godt med skoen er snøringssystemet "Fitlock", som brukes på mange av VJs modeller. Det gjør at skoen, på tross av den brede passformen, sitter tett inntil foten i hælen og midtfot.

Se/kjøp skoen her *mangler link*

Løp med oss på Strava!

Takket være dere - løpere rundt om i hele landet - er Löplabbet Norge den største norske løpegruppa på verdens største treningsapp. Der deler vi nyheter, kunnskap, ukentlige løpeprogrammer og inspirasjon, i tillegg til å arrangere konkurranser hvor du kan vinne rå premier :-)