Det er to perioder i året at vanntette sko er lurt: I skiftet mellom høst og vinter og mellom vinter og vår. Da ligger temperaturen rundt null grader. Det er vind og mye nedbør i form av regn eller sludd, og det er fort gjort å bli våt på beina. Når du først er blitt våt, blir du fort kald. Derfor kan det være godt med et par sko med Gore-Tex eller en annen vanntett membran.

Grunnen til at vi ikke anbefaler vanntette sko utenom disse periodene, er at vanntette sko ofte blir brukt i terrenget. Der tråkker man i både myr og vanndammer, slik at det er fort gjort å få vann i skoene. Når vannet først har kommet inn i skoene, blir det liggende. Det er ikke noe godt. En annen grunn er at en vanntett membran gjør skoene stivere og tyngre, og dermed er de ikke like komfortable å løpe med som ikke-vanntette sko. Heldigvis har flere produsenter klart å gjøre vanntette sko mer behagelige enn tidligere.


Topo Hydroventure 2

Hydroventure er en vanntett hybridmodell. Sammen med Topos bredere lest gir den en komfortabel passform.

Topos passform med en bred tåboks og en tettere mellomfot og hæl. Mesh-overdel med en vanntett membran av eVent mellom overdelen og et mykt innerfôr. Godt dempet mellomsåle av varmekomprimert EVA. En stivere plate nærmest fotbladet for bedre beskyttelse mot spisse steiner. Yttersåle av Vibram Megagrip og 4 mm knotter gir godt grep på våte steiner og røtter samt i myk skogsbunn.

Hydroventure er et godt alternativ når du kombinerer turer på asfalt, grusvei og sti. Også et alternativ for turer i skog og mark.

Se/kjøp skoen her

New Balance 880 V9 GTX

New Balance 880 kommer nå i niende versjon. Her beholdes suksessfaktorene samtidig som modellen får en ny overdel. Denne versjonen er med GoreTex Invisibel Fit membran for en helt vanntett overdel.

New Balance 880 har fått mange tilhengere opp gjennom årene. Suksessformelen med en komfortabel passform er forbedret med en ny overdel i svært behagelig Enginereed mesh. GoreTex Invisible Fit er laminert på overdelen og gir en behagelig passform og en helt vanntett overdel. Det gir ingen sømmer og en overdel som følger fotens bevegelse fra isett til fraskyv. Mellomsåle og yttersåle videreføres som i forrige modell.

New Balance 880 er for deg som trenger en trygg og god, dempet og smidig treningsmodell til løpeturer i variert fart og distanse. Også for løping vinterstid.

Se/kjøp skoen her

Brooks Ghost 12 GTX

Bestselgeren Brooks Ghost kommer nå i 12. utgave. Suksessfaktorene er beholdt samtidig som modellen er gradvis forbedret. Denne versjonen er med GTX-membram.

Samme gode støtdemping og mellom- og yttersåleoppbygging som forrige modell. Ghost 12 GTX har identisk såle som Ghost 12, men med en vanntett membran. Et godt alternativ for deg som vil ha en vanntett sko for harde underlag.

Brooks Ghost er fortsatt et trygt valg for deg som vil ha en lett og smidig treningsmodell til varierte løpeturer.

Se/kjøp skoen her

Hoka Speedgoat 3 WP

Populære Speedgoat kommer nå også i en vanntett versjon. Ellers ammen mellom- og yttersåle i Speedgoat 3 som ble lansert i vår. 

Overdelen er med SKYSHELL membran som gjør den helt vanntett. Pløsen er festet i overdelen og hindrer vann å komme inn gjennom snøringen. Ellers samme mellom- og yttersåle og stødige plattform som i Speedgoat 3. 

Som Speedgoat 3 så er dette en modell for grusvei og brede, plane stier. Den vanntette versjonen er også et godt alternativ som en tursko eller som en vintersko uten pigger når snøen kommer. 

Se/kjøp skoen her

Løp med oss på Strava!

Takket være dere - løpere rundt om i hele landet - er Löplabbet Norge den største norske løpegruppa på verdens største treningsapp. Der deler vi nyheter, kunnskap, ukentlige løpeprogrammer og inspirasjon, i tillegg til å arrangere konkurranser hvor du kan vinne rå premier :-)