VÅRE FAVORITTER

Se hvilke skomodeller våre ansatte
har trykket til sitt hjerte

SELINA DYBVIK KRISTOFFERSEN, 20 år,
Löplabbet Sandvika.
Løper tre til fem ganger i uka.
Tidligere mellomdistanseløper.

Adidas Solar Boost

Min favorittsko er Adidas Solar Boost. Som tidligere mellomdistanseløper har jeg brukt mange forskjellige typer sko. For min del er det viktig å ha en god sko til alle anledninger, både trening og hverdag.  Solar boost er den skoen jeg har brukt til begge deler. Det er en veldig behagelig sko som kan brukes til både intervaller og lengre joggeturer. Jeg personlig liker skoen best til mellom lange løpeturer på rundt en time. 

Det jeg liker best med skoen er sålen, da den er myk og behagelig og gir meg den responsen jeg er ute etter når jeg skal på trening. Hælkappen er delt i to. Det er veldig komfortabelt, da du får god støtte på sidene samtidig som den er myk midt på hælen bak. Dette gjør at den ikke irriterer akillessenen. Overdelen er elastisk, noe som jeg liker godt ettersom jeg har en litt bred forfot. Overdelen er av parley materiale som vil si at det er laget av resirkulerbar plast fra havet, det er ett stort pluss. Adidas solar boost har vært min «go to»-sko når jeg ikke vet hvilken sko jeg skal bruke. 

Se/kjøp skoen her

JENNY MIDBJER, 46 år,
Löplabbet Sandvika.
Trail-entusiast som løper tre til fem ganger i uka.

Altra Escalante Racer

Min favoritt på asfalt er den nye lette racingskoen Altra Escalante Racer. Den er mye lettere og smidigere enn den tidligere favoritten Escalante. Den har en utrolig god løpsfølelse og passer til all slags løping på vei. Skoen er fast og responsiv med en mellomsåle i Altra EGO men er dempet nok til at den tåler lengre distanser opp mot maraton. Det er en sko som gir masse løpeglede!

Overdelen er sømløs med en luftig og transparent, nærmest heklet mesh men oppleves likevel som fast da den slutter tett om mellomfoten. Escalante Racer er en nulldropp-sko med myk hælkappe og den karakteristiske brede tåboksen som gir tærne godt spillerom. I tillegg til fantastiske løpsegenskaper får den pluss i margen for estetisk utseende og diskrete reflekser, og lisser som er lange nok. 

Jeg er vel ikke en typisk asfaltløper, men jeg elsker transportløping, da blir det mye turer i byen også. Transportløping for meg er alt fra den lille turen på et par kilometer til litt lengre turer. Da foretrekker jeg sko som er lette og smidige, som også er gode å gå med på jobb. Escalante Racer er en sko som har demping, god kontakt, respons og mye fart.

Se/kjøp skoen her

FRANK FISKE, 43 år,
daglig leder for begge Löplabbet-butikkene i Trondheim.
Mosjonist, løper to til fire ganger i uka.

Asics Tartherzeal 6

Som tidligere sprinter gir alle lette sko med god respons gode assosiasjoner til tiden da en lang løpetur var alt over 400 meter. Jeg har prøvd ut og løpt i alt av lette racingsko fra de fleste merker de siste 20 årene, med varierende entusiasme. I Asics Tartherzeal var det forelskelse fra første tråkk. Her er det ikke noe fancy skum, ingen 3D-printede deler, ingen karbon eller avansert geometri som sørger for at din neste personlige rekord på 10 kilometer’n får Norsk Antidoping til å heve øyenbrynene. 

I Tartherzeal får du enkelt og greit lette sko i “old school”-stil. Her ligger alt fokus på at det er løperen som må gjøre jobben, og du får igjen det du sparker fra med. Utviklerne av denne modeller har vært opptatt av lavest mulig vekt, en god mellomsåle med god respons, og en overdel som gir plass til føtter som ikke liker for smal tåboks. Dette er skoen som gjør 200 meters-intervaller, bakkeløp og raske langturer til en lek. 

En liten bønn til japanerne (ref. info i venstre marg) for neste versjon av Tartherzeal må være å senke hælen noen millimeter til en noe flatere profil. Da snakker vi “fart uten bart” og “løpefæst uten skinnvæst”!

Se/kjøp skoen her

Jostein Sætra Schefte, 23 år,
Butikkmedarbeider på Løplabbet i Trondheim og student.
Tidligere aktiv friidrettsutøver. Løper 4-5 ganger i uken.

Brooks Ghost 12

All-round kongen til Brooks!

Brooks Ghost er en sko jeg har blitt utrolig glad i med årene. Det jeg liker best med Ghost er den gode passformen. Hvis man har en bred fot eller høy vrist kan det være vanskelig å finne komfortable sko. Den brede passformen og den noe elastiske, sømløse overdelen på Brooks Ghost gjør at den er komfortabel å ha på for de fleste føtter. Samtidig er den mer enn godt nok dempet for lange turer på asfalt, og har et mildt mønster under sålen som gir den et bedre grep enn en gjennomsnittlig mengdesko. Det er med andre ord en skikkelig robust «all-round» sko som jeg bruker til lange turer på både asfalt og på skogssti. Lett å like og morsom å løpe med!

Se/kjøp skoen her

Ørjan Strandberg-jensen, 40 år,
butikksjef Løplabbet Oslo - Pilestredet.
Mosjonist. Løper 3–4 ganger i uka.

Hoka Carbon X

Hoka er kjent for kombinasjonen kraftig demping og lav vekt. Carbon X føyer seg pent inn i rekka av Hoka-modeller, men er samtidig annerledes. Nike Vaporfly 4% og Hoka Carbon Rocket er de første modellene som kom med karbonplate integrert som en del av mellomsålen. Carbon X følger på, og oppleves som svært responsiv. Der Vaporfly er en konkurransesko du kan trene i, er Carbon X en treningssko du kan konkurrere i. Den brede sålebasen gir god stabilitet.

Overdelen er tynn og behagelig, og puster svært godt. Passformen frir først og fremst til middels brede og brede føtter. Som i Vaporfly 4% får du også med Carbon X god hjelp til å avslutte steget, hvor du får følelsen av å skyves fremover.  Ønsker du en godt dempet, men samtidig svært responsiv sko vil jeg definitivt anbefale Carbon X.

Se/kjøp produktet her

Kim Johannesen, 33 år,
butikksjef Löplabbet Drammen.
Aktiv langløper som løper hver dag.

Inov-8 Trailroc 280

Som aktiv mosjonist som liker å løpe langt i marka på variert underlag og som deltar på lange fjell- og terrengløp, kan det være vanskelig å finne en sko som både har grep og stabilitet til ulendt terreng og samtidig god nok demping til strekker med grus og asfalt. Her synes jeg at Inov-8 Trailroc G 280 treffer bra med sine egenskaper som en meget god hybridsko. Med bra nok grep og god beskyttelse for lengre distanser har den blitt en favoritt. Den føles like behagelig å løpe med på asfalt som på sti, og er en sko jeg vil vurdere sterkt til lange fjell- og terrengløp.

Skoen sitter veldig godt på foten min, med bra volum i tåboksen opplever jeg den som litt bredere og mer "avslappet" enn de mer rendyrka terrengskoene til Inov-8. Overdelen er myk og det er god plass til at foten kan hovne litt opp og tærne får slappet av. Dette gjør skoen komfortabel å ha på over lengre tid.

Alt i alt er Inov-8 Trailroc G 280 en veldig god sko for meg til å løpe mye og langt med i variert terreng. Skoene blir garantert å se på foten min på noen av mine fremtidige ultraløp.

Se/kjøp skoen her

CHRISTIAN GJERAKER, 37 år,
Löplabbet Majorstuen.
Ivrig mosjonist, løper tre til fem ganger i uka.

New Balance Fuelcell Rebel

En løpesko med vinger - virkelig?

Løpesko som er lette og responsive har alltid vært av de mest brukte i skorotasjonen min, da løpsfølelsen heves noen hakk fra de mer tradisjonelle mengdeskoene.  New Balance Fuel Cell Rebell ble, med sine lette 204 g, raskt en av favorittene. 

Det som for min del gjorde Fuel Cell Rebell ekstra interessant var vingen man finner på mellomsålens ytterside. Som forfotløper er dette partiet av skoene man lander på. Det unike ved denne vingen er at den tar imot fotsisettet på en måte jeg ikke har kjent i andre sko tidligere. Man får en raskere repons fra isettet og inn mot frasparket. Den avstivede yttersålen gir også skikkelig snert i frasparket. Dette nesten på tross av det myke mellomsålematerialet. Å få så mye respons i en ganske så godt dempet sko, gjør at skoen skiller seg ut. Jeg har brukt skoene på både rolige langturer, tempoturer og på kortere intervaller. Den skinner som aller mest på de hurtige langturene. Om FuelCell Rebel – en sko med vinger- får deg til å fly, kan jeg ikke garantere. Men, at det er en sko med stor personlighet, det er det. Den vil noe -den vil fremover! 

Defintivt en av de mest spennende løpeskonyhetene denne høsten!

Se/kjøp skoen her

Malin Bergersen, 20 år,
butikkmedarbeider Löplabbet Kristiansand.
Løper 3 – 4 ganger i uka.

Nike Zoom Pegasus 35 Turbo

Med «Turbo» bak det velkjente Pegasus, var dette en sko som fanget min interesse da jeg ville finne en «alt-i-et-sko» til treningen mot min første maraton. Skoen innbyr til fart med sin raske, responsive såle uten at det går på bekostning av dempingen. Som Nike`s flaggskip Vaporfly 4% har Turboen også ZoomX-skum i mellomsålen. Dette gir skoen en myk landing med en påfølgende springfjæreffekt som merkes godt når man setter fart på føttene. Skoen har derfor blitt en favoritt på alt fra de korte intervallene på mølle til mine foreløpig lengste asfalt-turer på rundt 25 kilometer.

Den har en god og luftig mesh i overdelen, og en behagelig hælkappe som gir en god tøffelfølelse på foten. Oppsummert så vil dette være en sko som passer for mange til de fleste bruksområder. For min del er det stor sannsynlighet for at Pegasus Turboen er på føttene mine, når jeg tripper nervøst på startstreken i Berlin til høsten.

Se/kjøp skoen her

Line Thye, 24 år,
deltidsmedarbeider på Löplabbet Strømmen.
Mosjonist, løper ca. 2 ganger i uka.

Saucony Liberty ISO

Den første løpeskoen jeg kjøpte var en pronasjonssko som skulle være "riktig" til min fot.

Jeg hadde aldri slitt med skader eller hatt problemer med føttene før, men med denne skoen fikk jeg, som riktig nok overpronerer en del, store smerter under fotbuen. Siden da har jeg prøvd og testet mange forskjellige sko, og jakten på den ideelle løpesko for meg, ble satt i gang. Saucony Liberty ble løsningen for meg, når det handlet om å finne en relativt lett mengdetreningssko med god støtdemping. Jeg likte at den har lav drop på 4 mm. og en responsiv EVERUN-såle, som ikke blir for bløt. Skoene sitter som en sokk rundt om foten, dog med litt mer rom i tåboksen. Med en liten oppbygning på innsiden av skoene, får jeg den støtten jeg har bruk for mot min overpronasjon, uten det blir for mye. 

Dette er en morsom sko, som jeg bruker til både lengre løpeturer på asfalt og når jeg trener intervaller. Det er en sko for deg, akkurat som meg, som har bruk for litt stabilitet, men som i høyere grad er opptatt av god løpsfølelse og komfort.

Se/kjøp skoen her

ERIK RYTTER JAKOBSEN, 38 år,
driftssjef Løplabbet AS.
Aktiv orienteringsløper på mosjonistnivå, løper 3–5 ganger i uka.

Topo Magnifly

Som aktiv orienteringsløper i over 30 år og nyansatt i Löplabbet var det nå på tide å utvide horisonten når det gjelder løpesko. Skogarderoben bestod for det meste av terreng- og orienteringssko, så nå var det på tide å finne noen skikkelige løpesko til bruk utenfor skogen.

Etter løping på mølla og sjekk av føtter hos Löplabbet i Ski, falt valget på Topo Magnifly 2. Denne skoen passer mine brede føtter perfekt! I løpet av de neste ukene ble skoene prøvekjørt i både intervaller, korte turer og et par halvmaraton.

Jeg er veldig fornøyd med valget. Magnifly 2 gjorde det gøy å løpe på asfalt, og tærne har god plass slik at de er aktivt med i hvert skritt man tar. På grunn av den gode plassen i skoen føles det som man løper barbeint men med demping. Dette gjør at skoen kan brukes til det meste, intervaller, kort- eller langturer osv.

Skoen er en lavdroppsko som skal stimulere til et naturlig løpssteg. Den kan kreve noe tilvenning om man er vant til å løpe med sko med høy dropp, så det kan være lurt å variere skobruken i starten slik at man gradvis tilpasser seg denne skoen.

Se/kjøp skoen her

HENRIK EIJSINK, 23 år,
Löplabbet Oslo.
Aktiv orienteringsløper, løper hver dag.

VJ MAXx

Jeg har drevet med orientering så lenge jeg kan huske, og satser nå for fullt på idretten. For meg er naturligvis grepet veldig viktig, og på konkurranser bruker jeg de letteste og raskeste terrengskoene, med eller uten pigger.

Til trening trenger jeg derimot en sko med litt mer demping og stabilitet, og da er VJ MAXx perfekt. Grepet er utmerket under de aller fleste forhold, og dempingen gjør at jeg kan løpe lange turer i varierende terreng. Jeg bruker denne skoen typisk på en langtur der jeg er innom både blåstier, grusveier og litt asfalt. Den litt brede passformen gjør at jeg blir mindre sliten i foten, og ikke får gnagsår på tærne.

Det jeg liker spesielt godt med skoen er snøringssystemet fitlock, som brukes på mange av VJs modeller. Det gjør at skoen, på tross av den brede passformen, sitter tett inntil foten i hælen og midtfot.

Se/kjøp skoen her

Løp med oss på Strava!

Takket være dere - løpere rundt om i hele landet - er Löplabbet Norge den største norske løpegruppa på verdens største treningsapp. Der deler vi nyheter, kunnskap, ukentlige løpeprogrammer og inspirasjon, i tillegg til å arrangere konkurranser hvor du kan vinne rå premier :-)