RESTITUSJONSSKO

På Löplabbet har vi ikke bare løpesko. Vi har også sko du bruker til hverdags, som er ekstra skånsomme for beina. Denne kategorien sko kaller vi hverdagssko eller restitusjonssko. For å få utbytte av treningen du gjør, er det viktig at beina får nok hvile mellom øktene. Etter en treningsøkt er muskler og sener slitne og trenger hvile. Hvis du har trent deg ferdig for dagen, men skal stå og gå mye i timene etter økten, vil en ekstra skånsom sko være som balsam for såre muskler i fot og legger.

Belastningen på foten er annerledes når man står og går enn når man løper, så sko i denne kategorien er annerledes enn joggesko. Når du løper er foten i bakken i kort tid, og støtet er hardt. Når du står og går har du ikke en landing på foten med et hardt støt. Foten er i bakken mye lenger, og belastningen blir mer statisk. Derfor er både støtdemping og stabilitet konstruert på andre måter i denne typen sko. 

Hvis du står og går mye på jobb har du kanskje kjent på at beina kan være tunge og slitne når arbeidsdagen er over. Da kan dørstokkmila bli lang. En god sko designet for akkurat slik bruk kan avlaste beina og gjøre det lettere å ta fatt på en treningsøkt. 

For de fleste av oss er det flere timer i døgnet der vi står og går, enn vi løper. Så hvorfor ikke ta ekstra godt vare på beina mellom øktene også?


Gaitline Bronze CL

En norskutviklet skomodell for deg som står og går mye i det daglige. Også en godt alternativ for alle som løper mye og som vil ha en komfortabel modell som avlaster foten når du ikke trener. 

Alle Gaitlines produktfordeler ligger i mellomsålen. Sålen er bygget opp for at foten skal følge den bevegelsesbanen som gir minst belastning, "the sensory gaitline". Den er konstruert for at foten skal ha en stødig plattform og hvile på. Kombinasjonen av PU i to hardheter. En høyere konstruksjon på skoens innside. En ekstra stødig shank i hele skoens lengderetning og en Arch roller som foten ruller gjennom gjør at sålen svært stødig for de fleste fotstillinger. Når foten står stødig, belaster du musklene i hele bevegelsesapparatet og du blir mindre sliten. Overdelen er i komfortabelt mesh uten irriterende sømmer. 

Gaitline er først og fremst for deg som står og går mye i det daglig. Den er også et godt alternativ for alle som trenger en god dagligmodell for restitusjon etter harde treningsøkter eller stor treningsbelastning. 

Se/kjøp skoen her

OOFOS Ooahh Sport

OOFOS Ooahh Sport er biomekanisk designet for å avlaste fotens daglige belastning og slitasje. En god sko til avkobling i hverdagen, etter en hard treningsøkt eller til arbeid.

Skosålen på en løpesko er designet for å gi respons til å føre deg fremover. Revolusjonerende så vil OOfoamen gjøre det motsatte, og absorbere 37% mer støt i hvert eneste steg.

Ooofos Ooahh Sport er myk og komfortabel rundt tær for å unngå friksjon. Den er svært holdbar og du har dempingen i OOfoam sålen lenge.

Sandalene er fuktresistente og kan derfor brukes i vann, i dusjen eller maskinvaskes. I tillegg er den så lett at sandalen flyter.

Se/kjøp skoen her


LØP MED OSS

Löplabbet Norge en av de største norske løpegruppene på verdens største treningsapp, Strava. Der deler vi nyheter, kunnskap, ukentlige løpe- programmer og inspirasjon, i tillegg til å arrangere konkurranser hvor du kan vinne rå premier.