HØSTENS KLES -OG UTSTYRSFAVORITTER

Høsten byr på mange ulike værforhold. Med riktige løpeklær, tilpasset forholdene, blir økten bra uansett! Har du tenkt deg en rask tur er det ekstra viktig å ikke ha på for mye tøy, fordi kroppen produserer mer varme enn på roligere langturer. Ved å bruke flere tynne lag kan du knytte ytter- eller mellomlaget rundt livet om det skulle bli for vamt, og på kalde dager vil flere lag sørge for isolerenede luftlag mellom plaggene. Juster temperaturen med tynne vanter eller buff som du kan løpe med i hånden eller rundt håndleddet om du blir varm deler av økta.

LUNE HØSTDAGER

Når sommeren er forbi, kan høsten fortsatt by på varme, lune dager. Da er det fint å løpe i shorts og t-skjorte.

En fin t-skjorte for varme høstdager er den tekniske Gore Shirt eller Devold Running T-shirt som er i 69% ull blandet med Tencel. Den er behagelig i de fleste temperaturer. Ull er temperaturregulerende og Tencel gjør at stoffet føles kjølig i varmen.

Splitshorts hører kanskje sommeren til. En kort tights eller en shorts med intergrert tights som Gore 2in1 er litt varmere på rompa enn en splitshorts, men du har fortsatt den frie, gode følelsen på bena. Devold Running serien har også shorts i to ulike lengder som er fine på høsten, de er et litt varmere, men samtidig luftige alternativer. Mange foretrekker en tights som går rett under kneet, som Odlo Smooth Soft Tights ¾, den holder lårmusklene varme samtidig som leggene er bare.

Det er veldig ulikt hvor mye tøy vi liker å ha på oss når vi løper. Noen beholder shortsen selv om gradestokken kryper nedover, mens andre løper med lange tights mesteparten av året. Bena er i høy aktivitet når vi løper, og produserer mye varme, derfor er det begrenset hvor mye tøy man trenger å pakke dem inn i. Men er du av dem som løper med lange tights hele året, så er Smooth Soft Tights fra Odlo et valg, som puster godt.

Er det litt kaldt med bare ett lag, er et det behagelig å ta på en vest fra Devold Running. Den har også en kjekk brystlomme hvor mobilen ligger stille mens du løper. En vest ventilerer ekstra godt siden den er åpen under armhulene hvor man svetter ekstra mye, samtidig som den gir varme på brystet hvor man gjerne vil holde seg varm. En helt tynn jakke, som Odlo Element light, er også fin å ha over t-skjorten. Både vesten og jakken kan bli med utover høsten med mer klær under.


Odlo er i en norsk merkevare lansert første gang i 1946, og for mange kjent som et tekstilmerke finnen vintersport. Med god erfaring i design og produksjon av langrennstekstil har de videreført sine materialer og teknologier over til løperne. Odlo er en fullsortiments leverandør hvor vi i Löplabbet er imponert over undertøyet, både det syntetiske og ikke minst blandingsfabrikatet med ull og syntet. Odlo har ytterbekledning for løperen med jakke og bukser med godt snitt. T-skjorter og langermede trøyer med seamless teknologi som gjør at gnagsår fra sømmer uteblir. 


Devold Running shorts

Fin til å ha over tights eller alene når du trenger litt ekstra komfort og varme. Shortsen kommer i to lengder slik at du også kan bruke en ull shorts på varme dager. Til dame og herre.

1000,-

Herre | Dame

Odlo Element Light Jacket

Løpejakke med lav vekt og god passform. God lufting på ryggen, men allikevel vindtett og vannavstøtende i front, over skuldre og på armene. Et godt alternativ om du ønsker en rimelig jakke som holder deg varm. Kan også brukes på langrenn og til turer. Til dame og herre.

800,-

Herre | Dame

R7 Shorts 2in1

Bestselger! En meget lett shorts med tights under. Praktisk liten lomme bak i linningen til mobiltelefon eller nøkler. Tightsen har høyt liv, uten å være stram, sitter godt og sklir ikke opp når du løper. Til herre.

1100,-

Herre

Gore R5 Shirt

Denne t-skjorten føles myk og behagelig mot huden og har sømmer som ikke gnager, selv når du har på deg sekk og annet utstyr. Tekstilet er fukttransporterende og tørker raskt. Kun til herre. 

600,-

Herre

Devold Running Vest  

Materialet er forbløffende. Ull med skalleffekt gjør at den hindrer vinden å kjøle ned kroppen og holder deg lun selv når det blåser og regner. Mesh i ryggen som gir meget god lufting, og brystlomme med plass til bilnøkkel eller mobil. Til dame og herre.

1500,-

Herre | Dame

Odlo Smooth Soft tights dame

Tights som passer like godt for mølle og treningsstudio som ute i det fri. Høyt liv slik at den sitter godt, men allikevel ikke for stram. Mykt og godt materiale som gir høy komfort. Finnes i lang og 3/4 lengde.

Fra 600,-

3/4-lengde

KALDE HØSTDAGER

Iblant byr høsten på klare vakre, dager med høy himmel og sol. Ofte er disse dagene også ganske kalde. Da er det på tide å finne frem litt varmere tøy.

Til de kaldeste dagene er Gore Infinium Insulated Jacket eller Devold Cover Zip Neck gode valg. Disse holder deg varm og holder vind og vær ute. De kan også kombineres med flere lag under etter hvor kaldt det er. Mellom de ulike lagene danner det seg luftlag som isolerer mot kulden uten å gjøre deg for varm. Ofte kan det holde med to ganske tynne gensere, som for eksempel Devold Running, men er det kaldere kan det mellomste laget være litt tykkere som Odlo Millenium Element Midlayer 1/2 zip.

Et alternativ er genseren Tuvegga til Devold. Den er i 100 prosent ull og har som navnet tilsier to sider man kan bruke på ulik måte. Den ene siden er glatt og den andre er rillete, har man siden med riller inn mot huden vil det danne seg luftkanaler som isolerer mot kulden, har du den glatte siden inn har du en kjøligere genser. Genseren har lange ermer som kommer godt over pulssonene på håndleddene, et sted hvor man slipper ut mye kroppsvarme. 

For noen vil dette holde, slik at de ikke trenger vanter, men de aller fleste synes nok at et par varme vanter er godt på en kald høstdag. Et av de stedene vi mister aller mest kroppsvarme er hodet, samtidig er det kanskje på hodet det er mest ubehagelig å bli for varm mens du løper. Det er derfor viktig at en lue er tilpasset været og temperaturen. 

En varm tights er godt i kulda, den holder muskulaturen i lår og legger myk. Odlo Element Warm Tights og Odlo Millenium Yakwarm er bra alternativ. Det er viktig at ankelen også er varm for å holde akilles mindre skadeutsatt, så pass på at sokkene er høye nok og gjerne i ull som Wrightsock doblelayer wool. Rompa er også litt ekstra utsatt på kalde dager, en bokser i ull som Devold Tuvegga holder den varm og god.


Siden 1853 har Devold utviklet ullprodukter med uslåelig komfort, kvalitet og beskyttelse. Running-serien er utviklet for aktiviteter med høy intensitet. Plaggene er lette og består av en blanding av ull og Tencel for bedre holdbarhet. Ull med alle de fordeler den har som lite lukt, miljøvennlig, bærekraftig, og varm selv om den er våt. Tencel deler mange av ullens naturlige egenskaper, den både absorberer og transporterer fuktighet raskt. Treningstøy i ull kan brukes flere ganger uten å vaskes - heng plagget ut til tørk i frisk luft og ulla starter selvrensing naturlig. Running-serien brukes både sommer, som vinter


Devold Cover Zip Neck

Beskytter mot vær og vind. En toveisglidelås sørger for god ventilasjon når temperaturene øker. Paneler under armer og på rygg gir høy luftgjennomstrømning. Den formsydde kraven og det vindavvisende materialet på ermer og kjerne sørger for ekstra beskyttelse.

1300,-

Herre | Dame

Odlo Element Warm tights

Varm Vintertights som er tykk i stoffet, men pustende. Uten vindbeskyttelse i fronten, så den puster godt og har god elastisitet. Høy i livet og glidelåslomme bak med plass til nøkler og lignende.

 700,- 

Herre | Dame

Odlo Millenium Yakwarm tights

En super vinter tights med Yakull på lårene. God passform og høyt liv gjør denne tightsen til en av favorittene. Til dame.

800,-

Kommer snart

Odlo Millenium Element Midlayer 1/2 zip

Langarmet trøye med glidelås i front for lufting. Lange mansjetter gir god komfort på håndleddene. En super genser under en vest eller tynn jakke på litt kaldere dager. Til dame og herre.

650,-

Kommer snart

Gore Infinum Insulated jacket

En super jakke på de kalde dagene, fungerer også utmerket når det er sludd og snø. Vindtett med Gore Windstopper og isolerenede med Polartec Alpha. En jakke som fint kan brukes både til hverdags og til trening. Til dame og herre.

2700,-

Herre | Dame

Tuvegga Lang arm Hood

Langermet Tuvegga med hette fra Devold har to sider, en med riller og en som sitter tett til kroppen. Rillene gjør at du får luft mellom plagget og kroppen, dette skaper varme. Den slette siden sitter tett til kroppen og sørger for optimal fuktighetstransport. Til dame og herre.

1400,-

Herre | Dame

Tuvegga boxer

2 sidig, og med samme egenskaper som overdel Til dame og herre.

500,-

Kommer snart

VÅTE HØSTDAGER

Når regnet høljer ned utenfor, og det er varmt i stua, kan dørstokkmila være ekstra tung. Da er det lett å glemme at det egentlig er ganske deilig å løpe i regn. Gode klær som holder deg behagelig varm og tørr, gjør det lettere å komme seg ut. 

Noe av det aller viktigste på våte høstdager er en god løpejakke. En som holder regnet ute, men allikevel puster, og ikke får deg til å føle deg klam og innestengt. Gore Shakedry Trail Hooded Jacket er en slik jakke. Den er i lett, tynt Gore-Tex materiale som puster godt, og er elastisk samtidig som den er fullstendig vanntett. 

Selv om man har en jakke som holder regnet ute, så svetter mange av oss såpass at vi blir våte fra innsiden uansett. Under jakken er det derfor fint med en genser som holder seg lett og varm, selv om den er våt av svette.  Devold Running Zip Neck er behagelig, og ulla gjør at den holder seg varm selv om den er våt. Odlo Kinship Varm genser er et annet godt valg som også har ullas gode egenskaper i regn. Den har en blanding av 50 % ull og teknisk materiale som gir en god kombinasjon av ullas naturlige egenskaper og moderne teknologi.

Er man på skikkelig langtur i fjellet er en vanntett bukse et must; Gore Infinium Pants puster godt, er bevegelig og lett å bære med seg i en løpevest, slik at man kan bruke den når det trengs. Ellers vil en tights som Gore Infinium Tights med vindstopper fremme på lårene holde mot det verste været på de fleste løpeturer.

Når man løper i regn om høsten, kan man fort bli kald på føttene. Da er det lurt å velge en sokk i ull, som holder deg varm på føttene selv om du er våt.

Det kan være ganske ubehagelig å bli våt på hodet og hender. Selv om det ikke er veldig kaldt, kan en lue som den tynne ull-luen fra Devold være deilig å ta på.


Gore Wear er en del av W. L. Gore & Associates, som er et amerikansk teknologiselskap som ble stiftet i 1958. Bedriften jobber med utvikling av produkter innen flere segmenter som medisin, romfart, musikkinstrument, industriell bekledning, skotøy og den delen vi i Löplabbet elsker, sportstøy. Gore Wear produserer tøy spesifikt laget for sykkel, langrenn og løping. Det som W. L. Gore og Gore Wear er best kjent som er leverandør av GoreTex og Windstopper. Gore Wear er av høy teknisk kvalitet, og med en ny type membran som gjør at plaggene ventilerer godt.  Alle produkter er designet og sydd for optimal passform.


R7 Gore-Tex Shakedry Trail Hooded Jacket

Vanntett jakke som også puster svært godt slik at den i tillegg kan brukes som overtrekksjakke. Hetten sitter tett og følger etter når du snur på hodet som sørger for godt sidesyn. Lav vekt og lett å pakke. Til dame og herre.

3200,-

Herre | Dame

Odlo Kinship Warm

En tettsittende trøye med 50% merinoull nærmest kroppen, som gjør at du holder deg varm. Perfekt under en jakke eller en vest.

1000,-

Kommer snart

Devold Running Lang arm trøye med zip

En tynn langermet trøye med lang glidelås i front. Glidelåsen kan åpnes både oven- og nedenfra samt låses hvor du ønsker det. Stort panel på ryggen for god lufting. Flere farger til dame og herre.

900,-

Herre | Dame

Devold Running Lang arm

En tynn langermet trøye i fukttransporterende ribb-materiale og med strategisk plasserte mesh-paneler.Gir optimal komfort og gode pusteegenskaper. Flere farger til dame og herre.

800,-

Herre | Dame

Gore Infinium Pants

En lett, vindtett og vannavstøtende bukse. Sitter ikke for stramt, så det er plass til en ullongs under på de virkelig kalde dagene. Formsydde knær og smal passform gjør dette til en super løpebukse. Til herre og dame.

1400,-

Herre

Gore R5 Infinium Windstopper Tights

Tights for kalde vår- og høstdager. Fin også med shorts over, om det skulle være ekstra kaldt. Tightsen har Windstopper i front på lårene og bak på rumpa. Flate sømmer som reduserer mulighetene for gnagsår. Til dame og herre.

1300,-

Herre | Dame

Devold Running beanie m/refleks

Devold Running beanie m/refleks.

350,-


LØP MED OSS

Löplabbet Norge en av de største norske løpegruppene på verdens største treningsapp. Der deler vi nyheter, kunnskap, ukentlige løpe- programmer og inspirasjon, i tillegg til å arrangere konkurranser hvor du kan vinne rå premier.